Wiadomości

Lody Jubileuszowe zdobyły statuetkę Produkt Roku- Innowacja 2008

Środa, 12 marca 2008
To już trzecia taka nagroda, przyznana lodom Zielonej Budki w kolejnej edycji konkursu. Konsumenci biorący udział w ogólnopolskim badaniu najwyżej ocenili bogactwo smaku, tradycyjną recepturę i najwyższą jakość Lodów Jubileuszowych.­­­­

Lody jak dawniej

Z okazji 60-tych urodzin Zielona Budka zadedykowała w ubiegłym roku wszystkim smakoszom lodów coś wyjątkowego - lody nawiązujące do pierwszych receptur firmy z 1947 roku!

Sekret doskonałości Lodów Jubileuszowych kryje się w recepturze opartej na naturalnych składnikach
i prawdziwej śmietance. Ta kremowa kompozycja została, w zależności od smaku, wzbogacona włoskimi orzechami, wybornymi bakaliami lub prawdziwą czekoladą. W tym sezonie także owocami leśnymi.

Lody Jubileuszowe Zielonej Budki zachęcają, by zwolnić, usiąść razem przy stole i wspólnie powspominać rodzinne historie przy wybornym deserze. Smak lodów Jubileuszowych przywoła atmosferę ciepła płynąca z rozmów w  wielopokoleniowym gronie. Jak za dawnych lat, jak w dzieciństwie...

 

Z okazji Jubileuszu Zielona Budka podarowała swoim konsumentom smaki, które od lat cieszą się największą popularnością wśród Polaków.

Lody Jubileuszowe Śmietankowe* to poezja klasycznego smaku. Wyborna kompozycja lodowa sporządzona na prawdziwej 30% śmietance i jajach, jest unikatową propozycją na rynku.

Lody Jubileuszowe Bakaliowe** kremowe lody śmietankowe pełne są kawałków złocistych orzechów włoskich
i arachidowych, aromatycznej skórki pomarańczowej oraz rodzynek suszonych na słońcu.

Dla wielbicieli smaku czekolady Zielona Budka proponuje Lody Jubileuszowe Czekoladowe*** wykwintne lody z kawałkami prawdziwej mlecznej czekolady.

Trzeci klasyczny smak, który prezentuje się w Jubileuszowych barwach, to smak orzecha włoskiego w Lodach Jubileuszowych Orzechowych****. Lody zachwycają prawdziwymi, chrupkimi kawałkami orzechów włoskich w kremowej masie lodowej.

Wartość energetyczna na 100g:

Lody Jubileuszowe Śmietankowe*  257,8 kcal

Lody Jubileuszowe Bakaliowe**  245,7 kcal

Lody Jubileuszowe Czekoladowe***281,6 kcal

Lody Jubileuszowe Orzechowe**** 289,2 kcal

Pojemność opakowania:  1000 ml.

Sugerowana cena detaliczna: 14,99 zł.

Lody Jubileuszowe znajdują się w sprzedaży na terenie całego kraju

 

Tegoroczna nowość to Lody Jubileuszowe Owoce Leśne- połączenie prawdziwej śmietanki z kwaskowymi owocami - jagodami, jeżynami i czerwoną porzeczką. Propozycja dla wybrednych smakoszy, ceniących produkty najwyższej jakości.

Wartość energetyczna na 100g:  201,3 kcal

Pojemność opakowania:  1000 ml.

Sugerowana cena detaliczna: 14,99 zł.

Lody znajdują się w sprzedaży od marca 2008 na terenie całego kraju

 

Wzruszające wyróżnienie

Dagmara Frysiak, Dyrektor Marketingu Zielonej Budki i Członek Zarządu mówi:

„Już po raz trzeci lody Zielonej Budki zyskały najwyższą ocenę wśród polskich konsumentów. Nagroda dla Lodów Jubileuszowych jest dla nas wyjątkowo ważna i wzruszająca. Są to bowiem lody oparte na recepturze z 1947 roku, stworzonej przez samego założyciela Zielonej Budki- pana Edmunda Plewickiego.

Wyjątkowy smak  tych najsławniejszych w Warszawie lodów doceniali smakosze 60 lat temu. Niewątpliwie  mają one w sobie „to coś"..."

 

Wybór pięciu tysięcy konsumentów

To już trzecia nagroda Produkt Roku- Innowacja dla lodów Zielonej Budki. W poprzednich edycjach konsumenci wyróżnili  lody Tradycyjne Bakaliowe 1l. oraz Impresję Truflową.

W tym roku statuetka dla Lodów Jubileuszowych została wręczona podczas uroczystej gali 28 lutego 2008 r.

Produkt Roku Wybór Konsumentów  to konkurs, który w Europie Zachodniej znany jest od blisko 20 lat. Produkty Roku typują polscy konsumenci na podstawie szeroko zakrojonego badania ankietowego, obejmującego 3600 gospodarstw domowych. Badanie przeprowadzane jest przez TNS OBOP na reprezentatywnej grupie 5000 respondentów. Konsumenci poddali każdy zgłoszony do badania produkt  podwójnej ocenie. Z jednej strony ocenione zostały wszelkie walory zewnętrzne produktu, takie jak jego nowoczesność czy atrakcyjność opakowania. Z drugiej strony konsumenci, którzy mieli okazję wypróbować produkt, wystawiali ocenę jego walorów organoleptycznych- smaku, zapachu, konsystencji, koloru.

tagi: ZSielona Budka , Innowacja,rynek lodów , lody ,