Koncepcja spotkań wykorzystała fakt, że odbywały się w otoczeniu biurowym. Szef kuchni Marcin Budynek demonstrował niezwykłe połączenie nowych serów Hochland Brie i Camembert z odrobiną wyobraźni. To była niezwykła inspiracja jak, dzięki połączeniu kremowego, aksamitnego smaku nowych serów pleśniowych Hochland z ciekawymi dodatkami, można łatwo i szybko przyrządzić kanapki, których bogaty i kojący smak przynosi chwilę relaksującej przyjemności w zapracowanym dniu. Działanie ma na celu motywowanie konsumentów do tego, żeby typowy lunchowy posiłek - kanapka, był przyjemną chwilą dla siebie.
Hochland zapowiedział na ten rok prowadzenie działań edukacyjnych, promujących wprowadzenie serów pleśniowych Hochland do codziennej diety.
Sery pleśniowe generują sprzedaż roczną o wartości niemal 300mln PLN, tyle wydają na nie konsumenci! Kategoria systematycznie rośnie rok do roku i przyczynia się do rozwoju całego rynku sera w Polsce, jest drugą najdynamiczniej rosnącą kategorią sera, notuje +5% rok do roku. Co ważne: sery pleśniowe to dynamicznie rosnąca baza konsumentów penetracja to 44%, rośnie aż +37% rok do roku! Sery pleśniowe przyciągają do sklepu wartościowego konsumenta, ponad 25% to ludzie zamożni.
Nowe sery pleśniowe pod marką Hochland pojawiły się w sprzedaży w styczniu 2014. To oferta dla konsumentów poszukujących codziennej alternatywy dla innych serów w przystępnej cenie, dzięki którym odmienią swoją kanapkę. W ofercie serów pleśniowych Hochland znalazły się najbardziej popularne warianty smakowe brie i camembert. Dostępne warianty: Hochland Camembert: naturalny, zioła, zielony pieprz, pieczarki i Hochland Brie: naturalny, zioła, zielony pieprz.
Marcin Budynek jest szefem kuchni i dyrektorem gastronomii w Hotelu Warszawa w Augustowie. Jest też założycielem i właścicielem Akademii Kulinarnej. Jako absolwent Poznańskiej Szkoły Gastronomicznej uczył się między innymi u Dominique'a Pootie - byłego szefa kuchni Francois'a Mitteranda. Przeszedł szkolenie we Francuskiej Szkole Gastronomicznej w Compiegne pod Paryżem. Doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w Hiszpanii, Włoszech, Francji, Anglii, Chile i RPA. Jest laureatem wielu konkursów, m.in. "Kreatora Smaku", Złotej Patelni, Dań Wigilijnych. Proponuje przepisy proste i szybkie w wykonaniu!