Wiadomości

Smak Nowych Inspiracji!

Środa, 27 listopada 2013 Autor: Maja Święcka,
W restauracji AleGloria w Warszawie, odbyło się niezwykłe, bardzo uroczyste i niemal świąteczne spotkanie prasowe, na które zaprosiła Almette z kolorowym pieprzem.

Na miejscu można było poczuć fantastyczną atmosferę zbliżających się już Świąt Bożego Narodzenia, była choinka, prezenty, uroczyście przygotowane stoły dla uczestników kulinarnego turnieju i stanowisko „główne” dla Davida Gaboriaud – kucharza z zamiłowania, wychowanego w Paryżu, pasjonującego się dobrą kuchnią, doświadczonego trenera kulinarnego. Wszystkich zaproszonych gości ze świata prasy i mediów  przywitał Jacek Wyrzykiewicz - PR & Marketing Services Manager Hochland Polska, który opowiedział o pomyśle na innowacyjne podejście do potraw, w których - wprowadzana właśnie na rynek nowość - Almette z kolorowym pieprzem – gwiazda spotkania - daje mnóstwo inspiracji, radości i niespodzianek. Pomysł nabrał dodatkowego wymiaru właśnie ze względu na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. W temat przewodni - „SMAK NOWYCH INSPIRACJI” – wprowadziła Katarzyna Pakosińska – zawsze uśmiechnięta, znana artystka kabaretowa, konferansjerka i aktorka.

Na potrzeby spotkania „SMAK NOWYCH INSPIRACJI” przygotowano interesujący pomysł na poranek, gwarantujący porzucenie rutyny i także niespodzianki na stole, a wśród nich Carpaccio z burakami, Cannelloni z szynki parmeńskiej oraz Wrapy, oczywiście wszystko z Almette z kolorowym pieprzem! Autorem przygotowanych specjalnie na tę okazję przepisów kulinarnych był David Gaboriaud, jeden z najlepszych szefów kuchni młodego pokolenia. Uczestnicy warsztatów kulinarnych z wielka pasją poszukiwali nowych inspiracji w potrawach odkrywanych na nowo, tym razem z nową Almette na ostro! Było wspólne gotowanie, niekończące się rozmowy, degustacje przygotowanych potraw i wreszcie pisanie życzeń do Świętego Mikołaja! „Almette z kolorowym pieprzem - to czas na naturalne, zdrowe składniki, to jednocześnie inspirujące pomysły, także na świąteczne potrawy, warto spróbować!” – powiedział na zakończenie Jacek Wyrzykiewicz z Hochland Polska. Było inspirująco i ciekawie!

tagi: Hochland , ser , sery , serek , serki , Smak Nowych Inspiracji , Almette ,