„Wybudowanie centrum dystrybucyjno - logistycznego jest odpowiedzią na wzrost produkcji oraz wynika z polityki jakościowej firmy” – powiedział Grzegorz Makowski, dyrektor produkcyjno – techniczny. „Magazyn uzyskał akceptację Sanepidu, służb weterynaryjnych oraz Straży Pożarnej, uprawomocniła się też decyzja Powiatowego Nadzoru Budowlanego w sprawie zgody na użytkowanie budynku.”Nowy magazyn o łącznej powierzchni ok. 2600 m² pomieści ponad 4000 palet. Będzie przeznaczony do przechowywania surowców i opakowań wykorzystywanych do produkcji deserów i konserw. Wszystkie mechanizmy zastosowane w nowym magazynie mają na celu znaczącą poprawę organizacji pracy. Plac manewrowy usprawni ruch i rozładunek samochodów dostawczych. System klimatyzacyjny utrzyma temperaturę i wilgotność powietrza w halach magazynowych na odpowiednim poziomie. Zastosowane instrumenty logistyczne zwiększą kontrolę przepływu produktów w magazynie i nadzór nad logistyką. Sam proces przekazywania towarów z magazynu na produkcję będzie odbywał się podziemnym tunelem, w którym zamontowano automatyczny transporter. Paleta, zanim dotrze do miejsca przeznaczenia, będzie miała do pokonania 105 m w najdłuższym odcinku i różnicę poziomu równą 4 m. Oprogramowanie transportera zagwarantuje, że odpowiedni surowiec trafi we właściwe miejsce. Zakończona budowa magazynu jest częścią długoterminowych działań inwestycyjnych podejmowanych przez Rieber Foods Polska, które w ostatnich latach objęły m.in. prace modernizacyjne w zakładach produkujących konserwy i desery.
Grupa wypracowała stabilne wyniki finansowe na poziomie 287,4...
Należąca do koncernu FoodWell marka Bakalland dołączyła do...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...