Składniki:
Międzybrodzki Makaron gwiazdka – 250 g
Bakłażan – 3 szt.
Cebula – 2 szt.
Masło – 3 łyżki
Czosnek – 4 ząbki
Sól, pieprz, zioła prowansalskie
Wykonanie:
Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Bakłażany przekrajamy wzdłuż, z 3ch wydrążamy środki. Wszystkie środki i jedną połówkę kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą. Dokładamy makaron i pokrojony czosnek. Całość doprawiamy do smaku. Tak przygotowany farsz wkładamy do wydrążonych połówek bakłażana i pieczemy na blaszce w 180st.C przez ok 30 minut.
Fot. Międzybrodzki Makaron
Przepis poleca: firma Międzybrodzki Makaron
Przepis przygotował: Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka
tagi: bakłażan , makaron , Międzybrodzki Makaron ,
Analiza 91 tys. cen detalicznych pokazała, że w lipcu...
To pierwsze tego typu rozwiązanie na polskim rynku, a dla...
Eksperci podkreślają, że lojalność wobec tych formatów...
Rozmowę kwalifikacyjną warto traktować jak dialog...
Zdaniem ekspertów, dane pokazują coraz większą...
W obliczu narastających napięć geopolitycznych i...
To coraz istotniejszy klient dla sektora bankowego...
Instytucje kontrolujące stopniowo zmieniają swój charakter...