Składniki:
Międzybrodzki Makaron gwiazdka – 250 g
Bakłażan – 3 szt.
Cebula – 2 szt.
Masło – 3 łyżki
Czosnek – 4 ząbki
Sól, pieprz, zioła prowansalskie
Wykonanie:
Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Bakłażany przekrajamy wzdłuż, z 3ch wydrążamy środki. Wszystkie środki i jedną połówkę kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą. Dokładamy makaron i pokrojony czosnek. Całość doprawiamy do smaku. Tak przygotowany farsz wkładamy do wydrążonych połówek bakłażana i pieczemy na blaszce w 180st.C przez ok 30 minut.
Fot. Międzybrodzki Makaron
Przepis poleca: firma Międzybrodzki Makaron
Przepis przygotował: Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka
tagi: bakłażan , makaron , Międzybrodzki Makaron ,
Polska Izba Handlu apeluje o niepodejmowanie decyzji, które...
Historia Toruńskich Piwnic Win VINPOL mogłaby posłużyć za...
Herbapol-Lublin został uhonorowany tytułem „Odpowiedzialny...
Prof. G. Kołodko: Trump osiągnie efekt odwrotny od...
Ich udział najszybciej rośnie w Polsce...
Może to sprzyjać podejmowaniu nieracjonalnych decyzji...
Bez rekompensat sytuacja rolników może się pogarszać...
Inflacja napędza spiralę...