Składniki:
Międzybrodzki Makaron gwiazdka – 250 g
Bakłażan – 3 szt.
Cebula – 2 szt.
Masło – 3 łyżki
Czosnek – 4 ząbki
Sól, pieprz, zioła prowansalskie
Wykonanie:
Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Bakłażany przekrajamy wzdłuż, z 3ch wydrążamy środki. Wszystkie środki i jedną połówkę kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą. Dokładamy makaron i pokrojony czosnek. Całość doprawiamy do smaku. Tak przygotowany farsz wkładamy do wydrążonych połówek bakłażana i pieczemy na blaszce w 180st.C przez ok 30 minut.
Fot. Międzybrodzki Makaron
Przepis poleca: firma Międzybrodzki Makaron
Przepis przygotował: Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka
tagi: bakłażan , makaron , Międzybrodzki Makaron ,
Lidl Polska wspiera rozwój gospodarki krajowej i lokalnej...
Naczelna Rada Lekarska (NRL) apeluje o ogólnokrajowy zakaz...
30 września br. warszawskim hotelu Presidential odbyła się...
Stanowiska polityków wobec regulacji rynku kryptowalut są...
Od 2001 do 2019 roku Polska traciła średnio 6 mld zł rocznie...
Prawnicy ostrzegają, że to rozwiązanie niesie poważne...
Dane KRUS pokazują, że w pierwszym półroczu odnotowano o 13...
Analiza Biura Maklerskiego BNP Paribas....