Zapiekane bataty – orientalna przekąska z serem Hochland!
Wtorek, 09 kwietnia 2019
Wiosną nie tylko otaczająca nas rzeczywistość nabiera intensywnych barw. Również w naszym menu w tym sezonie pojawia się coraz więcej pełnych aromatu dań z kolorowymi warzywami. Zapiekane bataty w orientalnej odsłonie, z serem Hochland Burger&Toast, to szybka, sycąca i bardzo efektowna propozycja, która sprawdzi się zarówno na oryginalne śniadanie w wersji vege, jak i na wiosenne spotkania ze znajomymi!
Wyjątkowy ser żółty Hochland Burger&Toast w grubych plastrach, to propozycja dla wszystkich, którzy kochają intensywny smak sera i uwielbiają, gdy tak wspaniale ciągnie się w daniach na gorąco! A gdyby tak zamiast klasycznych burgerów wyczarować zapiekane bataty z warzywami i orientalnymi przyprawami? Na taką kulinarną podróż na pewno każdy z przyjemnością wykupi bilet!
Bataty warto poznać nie tylko w formie frytek. Sprawdzą się także w formie bardzo oryginalnej przekąski. W połączeniu z idealnie ciągnącym się, wyrazistym serem Burger&Toast, tworzy niebanalną kompozycję smaków, którą można cieszyć się o każdej porze – poczas śniadania, w ramach kreatywnego lunchu czy podwieczorku, a także na wiosennych przyjęciach i spotkaniach ze snajomymi. Hochland inspiruje do kulinarnej zabawy formą i smakiem – spróbuj, a pokochasz ten przepis!
Zapiekane bataty z warzywami i Serem Burger&Toast
Stopień trudności: łatwy Czas przygotowania: 1 godzina
Składniki: • 2 duże, podłużne batataty (ok. 1 kg) • 300 g ugotowanej ciecierzycy • 4 plastry sera Hochland Burger&Toast • 100 g jarmużu • 1 czerwona papryka • 3 łyżki oliwy z oliwek • 1 łyżeczka słodkiej papryki • 1 łyżeczka kuminu • 1 łyżeczka ostrej papryki • Szczypta soli • Szczypiorek do podania
Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 200*C. Bataty myjemy i rozkrawamy na pół. Układamy na blaszce do pieczenia, smarujemy 1 łyżką oliwy z oliwek, solimy do smaku i pieczemy około 40 minut. Jarmuż rwiemy na mniejsze części, paprykę kroimy w kostkę i razem z ciecierzycą obtaczamy w przyprawach i pozostałej oliwie. Wyjmujemy bataty, każdą połówkę lekko spłaszczamy i układamy na nich po plastrze sera Burger&Toast po czym układamy na połowie blaszki, a na drugiej rozsypujemy ciecierzycę z jarmużem i papryką. Pieczemy 10-15 minut w 200 °C.
Bataty z serem podajemy z ciecierzycą, jarmużem oraz papryką. Opcjonalnie można posypać szczypiorkiem.
Jak podaje ZUS, w ub.r. łączna liczba dni absencji chorobowej...
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.