- Przyprawa w płynie MAGGI - gości na polskich stołach od wielu lat i doskonale sprawdza się także w potrawach z dzisiejszej kuchni. Podkreśla smak nie tylko zup, ale też innych potraw takich jak zapiekanki, kotlety, farsze czy omlet. Maggi dopełni smak każdej potrawy. Przekonaj się i odkryj różnorodność jej zastosowania w codziennym gotowaniu
- Średnia cena rynkowa: Przyprawa w płynie MAGGI (200g) ok 2,75 PLN
Większość z nas nie wyobraża sobie smaku niedzielnego rosołu bez Przyprawy w płynie MAGGI, która znana jest w naszej kuchni od pokoleń. Prawie w każdym polskim domu znajdziemy charakterystyczną, ciemną butelkę, która przyowłuje w nas wspomnienia smaków z dzieciństwa. Nie wszyscy jednak wiemy, że Przyprawa w płynie MAGGI to niezastąpiony dodatek nie tylko w przypadku zup. Możemy dodawać ją do dań mięsnych, ryb, sosów, a nawet sałatek, wydobywając z każdego dania głębię smaku i aromatu! Daj się zaskoczyć i przekonaj się, że Przyprawa w płynie MAGGI idealnie podekreśli smak codziennych potraw, także tych ze współczesnej kuchni. Jeśli brakuje Ci pomysłów na oryginallne dania polecamy zainspirować się naszymi propozycjami i przygotować bliskim prawdziwą MAGGIczną ucztę!
Wielbicielom oryginalnych dań z piekarnika z pewnością posmakuje faszerowana ryżem, mięsem mielonym i warzywami czerwona papryka. Aby przygotować tą pyszną potrawę wystarczy odciąć górną część papryki od strony ogonka i wydrążyć pestki. Górną część zostawiamy do przykrycia podczas zapiekania. Następnie przygotwujemy ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a koper włoski rozcieramy w moździerzu. Pomidory pozbawiamy skórki i gniazd nasiennych, a pozostały miąższ kroimy w drobną kostkę. Później w misce mieszamy ryż z mięsem, koprem, cukinią startą na tarce, pomidorami i serem i doprawiamy Przyprawą w płynie MAGGI oraz odrobiną pieprzu do smaku. Papryki wypełniamy farszem, przykrywamy odkrojonymi częściami papryki i skrapiamy całość oliwą. Tak przygotowane warzywa zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 50 minut i gotowe! Jeżeli masz taką fantazję – przepis na warzywa z farszem możesz urozmaicić też własnymi składnikami. Smacznego!
Na pyszne obiadowe, nie tylko niedzielne danie idealną propozycją są pyszne faszerowane udka z kurczaka. Do przygotowanie tej smacznej potrawy potrzebujemy 4 udka z kurczaka, filet z kurczaka, połowę czerwonej papryki, 2 łyżki masła, pieprz do smaku, Przyprawa ZIARENKA SMAKU Uniwersalne WINIARY i oczywiście Przyprawa w płynie MAGGI. Przygotowania zaczynamy od usunięcia kości z udek i oprószenia ich Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Filet i paprykę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle, aż do odparowania płynu. Następnie doprawiamy kurczaka Przyprawą w płynie MAGGI oraz Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY oraz pieprzem. Po ostudzeniu i odsączeniu masła do filetów wkładamy farsz i spinamy je patyczkami. Następnie w naczyniu do zapiekania ukłądamy mięso i polewamy je masłem z patelni. Na koniec wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 50 minut. Kurczaka możemy podać z ziemniakami i sałatą ze śmietaną lub konserwowym ogórkiem. Takie danie z pewnością posmakuje naszym najbliższym!
Kasza jaglana jest jedną z największych inspiracji kulinarnych! Tym razem proponujemy przyrządzenie placków z kaszy jaglanej ze szczypiorkiem oraz sałatką z pomidora z dużą ilością bazylii. Wystarczy kaszę ugotować według opisu podanego na opakowaniu i ostudzić. Następnie do miski wybijamy 2 jajka, dodajemy kaszę i szczypiorek, doprawiamy Przyprawą w płynie MAGGI, solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Kolejnym krokiem jest rozgrzanie na patelni masła i usmażenie małych placuszków na rumiano. Tak przygotowane danie podajemy z sałatką z pomidora, posypaną oliwkami i bazylią oraz skropioną oliwą z oliwek. Pycha!
Po więcej inspiracji na wyjątkowe potrawy z wykorzystaniem Przyprawy w płynie MAGGI zapraszamy na
www.winiary.pl.