Nowości

Sosy w sam raz na lato

Wtorek, 18 czerwca 2013 Autor: Monika Dawiec,
Letnie biesiadowanie nie może obejść się bez wybornych Sosów Kieleckich! Polecamy dwa wyjątkowe rodzaje – curry oraz cygański. Wyśmienite do pieczonego mięsa, wędlin oraz sałatek.
Na indyjski apetyt
Miłośnicy orientalnych potraw powinni spróbować Sosu Kieleckiego curry. Delikatna kremowa konsystencja, wyrazisty smak oraz oryginalny kolor to jego znaki szczególne. Dzięki mieszance przypraw, m.in. kurkumie, kolendrze, gałce muszkatołowej, chili, czy goździkom, możemy delektować się smakami rodem z Indii.
 
Sos Kielecki curry polecany jest do pieczonych mięs, potraw z grilla, dziczyzny oraz drobiu.Sprawdzi się również jako dodatek do sałatek. Wystarczy dodać do ryżu kawałki indyka, ananasa, czerwoną fasolę oraz kukurydzę i przekąska gotowa!

Sugerowana cena detaliczna: 3,70 zł
Masa netto: 250 g

Moc dojrzałych pomidorów
Szukasz alternatywy dla ketchupu? Wybierz Sos Kielecki cygański. Intensywny smak dojrzałych pomidorów w połączeniu z aromatycznymi przyprawami zaostrzy każdą potrawę.

Specjał, przygotowany na bazie soczystych pomidorów, uszlachetniono mieszanką ziół, warzyw oraz przecieru jabłkowego. Można w nim  wyczuć cząsteczki papryki oraz cebuli.

Sos świetnie komponuje się z mięsem gulaszowym, pieczeniami, a także zapiekankami w cieście francuskim. Wypróbuj go również jako dodatek do makaronów.

Sugerowana cena detaliczna: 3,70 zł
Masa netto: 250 g

tagi: sos kielecki , WSP Społem , curry , cygański ,