Nowości

Hochland Twarogowy w plastrach

Wtorek, 16 kwietnia 2013 Autor: Maja Święcka,
Sery topione w plasterkach to ważna subkategoria, w której Hochland jest niekwestionowanym liderem. Zgodnie z szacunkami subkategoria jest warta rocznie prawie 147 mln zł i cały czas rośnie!

Jednym z wyzwań Hochland Polska na ten rok jest dalsze zdynamizowanie całej kategorii serów topionych. Konsumenci cały czas poszukują produktów naturalnych – zwracają uwagę na ich skład i pochodzenie. Coraz modniejszy staje się trend powrotu do prostych, domowych smaków, a jednocześnie odkrywanie nowości. Tempo życia jest coraz szybsze, coraz większa ilość osób zaczyna preferować zdrowy styl życia, zdrowe odżywianie, większą ilości sportu, co wpływa na poszukiwanie szybkich i wygodnych rozwiązań w produktach spożywczych.

Hochland rozumiejąc potrzeby konsumentów wprowadza w maju na rynek wyjątkowy, NOWY – Hochland Twarogowy w plastrach!  

Hochland Twarogowy w plastrach produkowany jest na bazie naturalnego twarogu, stąd jego smak jest prawdziwie twarogowy, jednocześnie podkreślony przez wyraziste i intensywne dodatki. Hochland Twarogowy w plastrach oferowany jest w wygodnych opakowaniach wykonanych z białej, matowej folii, w trzech wariantach 150g: Naturalny, Z chrzanem, Z cebulką i szczypiorkiem.

Hochland Twarogowy w plastrach uzyskał bardzo wysokie oceny konsumentów w badaniu SMG/KRC Millward Brown: 88% pozytywnie oceniło smak wszystkich wariantów, 94% podoba się grafika opakowań i unikalny design, a ponadto 82% stwierdziło, że wyróżnia się na tle konkurencji!

Wejście na rynek Hochland Twarogowy w plastrach będzie wsparte poprzez ATL i BTL w ramach działań 360°, które swoim zasięgiem obejmą telewizję, prasę, internet, degustacje, POS, szeroko zakrojone działania PR.

tagi: Hochland , Twarogowy w plastrach , ser , sery , ser topiony ,