Składniki dla czterech osób:
• ½ kg mrożonych lub świeżych truskawek
• Litr jogurtu naturalnego
• ½ opakowania cukru wanilinowego CYKORIA
• 2 łyżki cukru
• Liście mięty
• 2 szklanki ugotowanego, białego makaronu tagliatelle
Przygotowanie tej zupy zajmie nam doslownie 5 minut! Kilka truskawek pokroić. Resztę zmiksować z jogurtem, cukrem i cukrem wanilinowym. Rozlać chłodnik do miseczek. Ozdobić liśćmi mięty i pokrojonymi truskawkami.
Więcej przepisów na: www.cykoria.com.pl
tagi: chłodnik truskawkowy , chłodnik , Cykoria ,
Restauracje działające w sieci Sfinks Polska wypracowały w...
Anna Miernikiewicz objęła stanowisko Prezes Zarządu VIVE...
Rolnictwo może odegrać znaczącą rolę w niwelowaniu...
Impulsem dla szarej strefy są krajowe podwyżki akcyzy i...
Rada Ministrów przyjęła projekt nowelizacji ustawy o...
Nabór wniosków ruszy w sierpniu...
Kredyty udzielane firmom oraz ratalne mają się gorzej...