Nowości

Linia makaronów z pełnego przemiału

Środa, 20 marca 2013 Autor: Monika Dawiec,
Firma Czanieckie Makarony, w odpowiedzi na oczekiwania klientów, uzupełnia ofertę o nową linię makaronów z pełnego przemiału.
3 nowe propozycje – Tasiemka walcowana, Świderek, Rurka ukośna – pozwalają na przygotowanie posiłków, które pokryją dzienne zapotrzebowanie na produkty pełnoziarniste.

Do produkcji nowej linii Czanieckich Makaronów użyto mąki z pełnego przemiału z pszenicy durum, co oznacza, że zmielono ziarna w całości. Dzięki temu, w mące z pełnego przemiału, oprócz węglowodanów i białka, jest więcej cennych dla organizmu składników niż w mące białej. Posiada zwiększoną ilość błonnika, która jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego.

tagi: Czanieckie Makarony , makaron , pełny przemiał ,