Nowości

Sos Pieprzowy – nowy produkt od MOSSO

Środa, 06 lutego 2013
Gęsta, kremowa konsystencja i ostry, wyrazisty smak to cechy, które liczne łakomczuchy w „Sosie Pieprzowym” docenią najbardziej. MOSSO do bogatej gamy oferowanych i cieszących się niesłabnącym powodzeniem sosów wprowadziło kolejną pikantną nowość.

„Sos Pieprzowy” powstał w oparciu o autorską recepturę i przy wykorzystaniu tylko najlepszych składników. Bazę smakową stanowi sos majonezowy, do którego dodawane są w odpowiednich proporcjach mieszanki grubomielonych ziaren pieprzu z delikatną nutą pieprzu zielonego i  przypraw ziołowych, które nie dominują, lecz subtelnie pogłębiają smak. Otrzymano dzięki temu pikantną i wyrazistą kompozycję, zdolną zaspokoić kulinarne gusta największych smakoszy. „Sos pieprzowy” to doskonałe urozmaicenie codziennej diety.
  
Sos jest idealnym dodatkiem do potraw z  pieczonego lub duszonego mięsa, wszelakich wędlin czy sałatek. Wielbiciele szybkiego jedzenia znajdą w nim apetycznego kompana gotowego do spożycia z gorącymi hamburgerami lub zapiekankami.
 
Miłośnicy pieczonych kiełbasek i skwierczących karkówek poczują nowy wymiar grilla. Kuchenni poszukiwacze w mig odkryją, że również ryby żyją w pysznej symbiozie z tym pikantnym sosem. „Sos Pieprzowy” może być wreszcie także  atrakcyjną kanapkową alternatywą dla zwykłego masła.
 
„Gotowanie jest modne. Polacy już się nie boją eksperymentowania we własnych kuchniach. Wytrwale poszukują nowych wrażeń i wyrazistych smaków -  ”Sos Pieprzowy” jest odpowiedzią na te rosnące kulinarne zapotrzebowanie rodaków. Stworzyliśmy go na bazie naszego słynnego majonezu. Doprawiliśmy go kilkoma gatunkami pieprzu, mieszanką ziół i tak powstał nasz sos z niepowtarzalnym charakterem.” – mówi Tomasz Kwaśniewski, manager MOSSO.  
 
MOSSO to marka wyspecjalizowana w dostarczaniu na polskie stoły produktów znanych ze swoich walorów smakowych od ponad 25 lat. 
 
„Sos Pieprzowy” dostępny jest w opakowaniach 250 millitrowych w  sklepach na terenie całej Polski.

tagi: Mosso , sos pieprzowy , ,