Nowości

Daleki Wschód w polskiej kuchni - Pasta drożdżowa z Grzybami Shitake od Primaviki

Poniedziałek, 07 stycznia 2013
Firma Primavika, której specjalnością są produkty bezmięsne i ekologiczne, proponuje nowość, która z pewnością wprowadzi nieco egzotyki do codziennego menu. Nowa aromatyczna pasta drożdżowa do chleba od Primaviki to oryginalna kompozycja, zawdzięczająca swój wyrazisty i niepowtarzalny smak zawartym w niej, prawdziwym Grzybom Shitake.
Grzyby Shitake są bardzo popularne w Japonii i Chinach, gdzie stosuje się je jako dodatek do sałatek, ryżu, sosów i potraw warzywnych. Od lat cenione są za swoje walory prozdrowotne i uważane za symbol długowieczności: zawierają bowiem dużo selenu, błonnika, białka i witaminy C oraz obniżają poziom cholesterolu.  Posiadają specyficzny smak, który doda charakteru każdej potrawie. 

Ten nowy, bezmięsny produkt Primaviki skierowany jest nie tylko do wegetarian, ale także do zwolenników tradycyjnej kuchni. Drożdżowa pasta uwodząca swoim grzybowym aromatem świetnie komponuje się ze świeżym, jasnym lub ciemnym chlebem, tworzy także udany duet z bułką, bagietką a nawet słodkawą chałką. Jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych pasztetów. 

Pasta drożdżowa Grzyby Shitake zamknięta jest w wygodnym, zakręcanym słoiczku, pozwalającym na łatwe przechowywanie oraz zachowanie świeżości oraz aromatu  produktu.
 
Cena: ok. 7.87 zł 

tagi: PRIMAVIKA , pasta drożdżowa , grzyby shitake , ,