Zupa grzybowa, barszcz z uszkami, pierogi z grzybami i kapustą, smażony karp, bigos, do tego domowy piernik i makowiec – gdy tylko poczujemy ich zapach przenosimy się myślami w beztroski świat sprzed lat. Bez świątecznej atmosfery, jaką tworzą zapachy wigilijnych potraw, święta straciłyby swój urok i blask. Nawet jeśli przygotowanie bożonarodzeniowych dań wymaga czasu i dodatkowej energii, świąteczny klimat, jaki tworzą własnoręcznie przygotowane potrawy na pewno wynagrodzi nam włożony w nie wysiłek.
Przygotowanie wyśmienitej, pełnej głębokiego smaku i zapachu potrawy wymaga nie tyle szczególnych umiejętności kulinarnych, co użycia odpowiednich, dedykowanych poszczególnym potrawom przypraw. Dlatego w portfolio firmy Podravka znajdziemy przyprawy, które ułatwią nam wydobycie zapachów z najbardziej popularnych wigilijnych przysmaków - Vegeta Natur do dań z grzybów, Vegeta do ryb i Vegeta do bigosu to kompozycje, które idealnie dopełnią atmosferę świąt i sprawią, że również w tym roku będą one wyjątkowe.
Ceny Vegety na sklepowych półkach:
Vegeta Natur do dań z grzybów – ok. 2,20 / 20g
Vegeta do ryb – ok. 1,80 / 20g
Vegeta do bigosu – ok. 1,80 / 20g
Podravka inspiruje
Pierogi z kapustą i grzybami – obowiązkowe danie na wigilijnym stole
tagi: święta , Vegeta , Podravka , przyprawy , pierogi , ,
Choć polska gospodarka znajduje się obecnie w fazie...
Pomimo ogromnych strat wywołanych przez niedawną powódź...
To największa oferta publiczna w Polsce od 2020 roku, jedna z...
Ma być szybciej i sprawniej...
Nest Bank publikuje raport „Przedsiębiorcy w stanie...
Polacy tracą pieniądze, ponieważ ufają reklamom...
Polscy europosłowie mówią o kryzysie strefy Schengen...
Rekordzista wśród aktywnych płatników jest zadłużony ...