„W Polsce, wypieki makowe nierozerwalnie kojarzą się ze świętami Bożego Narodzenia. Aby móc konkurować z domowymi smakołykami w tym okresie, trzeba mieć naprawdę dobry produkt” – mówi Marta Wasilewska-Pawlas z firmy Dan Cake. – „Dlatego w firmie Dan Cake postawiliśmy tylko i wyłącznie na naturalne składniki, moc maku i atrakcyjną, pokarbowaną formę. W ten sposób Ciasto makowe może bez trudu konkurować z domowymi specjałami.”
Ziarnko do ziarnka
Ciasto makowe Dan Cake to utkane drobinkami maku ciasto biszkoptowe, które należy do kolekcji Ciast świeżych firmy, co oznacza, że wypiek powstał na bazie tylko naturalnych aromatów i wyróżnia go krótszy termin przydatności do spożycia. Jakość, podobnie jak atrakcyjną formę, wyrobu ocenić można dzięki transparentnemu opakowaniu, które pozwala dokładnie obejrzeć produkt przed zakupem.
Kunsztownie ozdobione
Upieczone ciasto makowe polewa się lukrem, ozdabia ziarenkami maku, skórką cytrynową lub pomarańczową. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby w ten sposób udekorować również i gotowy wypiek. Ze względu na charakterystyczne pokarbowania Ciasto makowe Dan Cake prezentuje się pięknie bez żadnych dodatków. Jeśli jednak zależy nam na dodatkowym podkreśleniu jego walorów smakowych, warto wykorzystać do tego celu bakalie, starte skórki owoców czy miód, wszak połączenie maku i miodu również znajduje wyjaśnienie w słowiańskiej symbolice, i oznacza zgodę.
Waga: 400 g
Cena sugerowana: 6,50 – 8,00 zł
Dostępność: duże sieci i rynek tradycyjny
tagi: Ciasto makowe , Dan Cake ,
Z analizy ekspozycji półkowej przeprowadzonej przez firmę...
Magazyn o powierzchni 43 000 m² zostanie oddany do użytku w...
Zaległe zadłużenie kredytowe i pozakredytowe producentów...
Obecnie 49,1% Polaków dobrze ocenia swoją sytuację...
Platforma strategicznego dialogu w Warszawie i Waszyngtonie...
Kobiety wciąż są w mniejszości we władzach spółek...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...