Nieskategoryzowane

Studio kulinarne Roberta Sowy i Prymat

Wtorek, 24 kwietnia 2007
Rok 2007 to czas aktywnej współpracy promocyjnej Roberta Sowy i Prymatu oraz wspólnego gotowania i przyprawiania na łamach wiodących mediów w Polsce.Prymat to wiodąca marka przypraw w Polsce, ceniona szczególnie ze względu na oryginalność i intensywność smaku i aromatu. Robert Sowa to znakomitość polskiego światka kulinarnego, szef kuchni Hotelu Jan III Sobieski i były kucharz reprezentacji Polski w piłce nożnej. Połączenie siły mistrzowskich umiejętności kulinarnych Roberta Sowy i intensywnego smaku przypraw Prymat zaowocowało wspólnym pomysłem promocyjnym - "Studiem kulinarnym Roberta Sowy i Prymat".

Studio kulinarne to projekt zaplanowany na cały rok 2007. Jego efektem jest między innymi kącik kulinarny Prymat w najpopularniejszym weekendowym, porannym programie telewizyjnym "Dzień Dobry TVN", gdzie mistrz kuchni Robert Sowa ze swoimi gośćmi przygotowuje najpopularniejsze potrawy kuchni polskiej i kuchni świata, używając do tego mieszanek przyprawowych i przypraw jednorodnych Prymat.

"Studio kulinarne Roberta Sowy i Prymat" obecne jest także w najbardziej popularnych czasopismach kobiecych, takich jak "Claudia", "Naj", "Gala", czy "Moje Gotowanie", jak również w najważniejszej prasie regionalnej na terenie całej Polski. Publikacje te mają innowacyjny charakter advertorialu prasowego, który powoli staje się najbardziej skuteczną formą promocji poprzez edukację i informację. Celem wspólnego działania jest kreowanie pozytywnego wizerunku marki Prymat w oparciu o umiejętności i kulinarny talent Roberta Sowy. Dzięki temu projektowi możliwe staje się wiarygodne i skuteczne poszerzanie wiedzy kulinarnej wśród polskich konsumentów. W ten sposób utytułowany kucharz może podzielić się ogromną wiedzą i umiejętnościami z amatorami dobrej kuchni. Promocja ziół i przypraw Prymat, ich zastosowania i właściwości w połączeniu z nauką i poznawaniem trików kulinarnych, świeżych pomysłów i profesjonalnych rad stanowi doskonałe połączenie sił i możliwości zarówno marki Prymat, jak i osobowości Roberta Sowy.

Wspólne gotowanie zaowocuje także specjalnym wydaniem popularnej książki Roberta Sowy "Esencja Smaku". Wraz z przyjaciółmi z Prymatu, Robert Sowa zaproponuje setki wspaniałych przepisów oraz przedstawi doskonałe właściwości kulinarne przypraw.

"W dobie mocnych, charakterystycznych smaków to właśnie przyprawy w połączeniu ze zmysłem kulinarnym mistrzów kuchni stanowią o sile danej potrawy. Przyprawy Prymat w rękach mistrza kuchni Roberta Sowy to piorunująca kombinacja, która nikogo nie pozostawi obojętnym", mówi Jarosław Baczyński, dyrektor marketingu Prymat.

…………………………………………………………………………………………………..

Robert Sowa znany jest jako szef kuchni warszawskiego Hotelu Jan III Sobieski, członek Elitarnego Klubu Szefów Kuchni, honorowy prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz były kucharz polskiej reprezentacji w piłce nożnej. Dla wielbicieli dobrego jedzenia Robert Sowa to propagator dań prostych, ciekawych i zdrowych, kreator smacznych i aromatycznych potraw. Pasja gotowania oraz bogate doświadczenie czynią go doskonałym i wiarygodnym ambasadorem marki Prymat.

Marka przypraw Prymat obecna jest na rynku polskim od 1996 roku. Przez dziesięć lat obecności na rynku, Prymat stał się silną, cenioną marką, która rozpoznawalna jest szczególnie ze względu na oryginalność i intensywność oferowanych przypraw. W swoim asortymencie Prymat oferuje zarówno przyprawy jednorodne, takie jak: pieprz, papryka, majeranek, czy cynamon, jak i specjalistyczne mieszanki przyprawowe, takie jak: przyprawa do kurczaka, przyprawa do bigosu czy przyprawa do grilla.

 

tagi: Prymat,studio,wiadomości , rynek ,