„Do konsumpcji polecamy wyłącznie prawdziwe serki topione, a nie ich zamienniki. Prawdziwy ser zachowuje bowiem doskonałe walory smakowe i idealne wartości odżywcze nie tylko w podczas konsumpcji na zimno np. podczas śniadania, ale także w trakcie obróbki cieplnej, kiedy wykorzystujemy go jako bazę do przygotowywania zup, sosów i innych potraw. Walory smakowe prawdziwego serka topionego sprawiają, że przygotowane potrawy smakują wyśmienicie a ich konsystencja jest idealna” - poleca Aneta Będkowska, kierownik biura marketingu firmy Sertop.
Na taśmie produkcyjnej
Jak powstają prawdziwe serki topione? Proces technologiczny, w dużym uproszczeniu, polega na poddaniu obróbce termicznej mieszanki starannie dobranych surowców - kilku rodzajów serów dojrzewających, twarogów, masła i dodatków smakowych. Zastosowane surowce wprowadzają do wyrobów łatwo przyswajalne białko, tłuszcz, witaminy, sole mineralne, mikroelementy czyli te składniki, które stanowią o wysokiej wartości odżywczej serów topionych. Szeroka gama dodatków smakowych daje możliwość zaspokojenia różnych upodobań konsumentów.
tagi: Sertop , sery , serki , serki topione ,
Kiedy w 2024 roku ceny masła zaczęły rosnąć, wielu...
W 2024 roku w sklepach convenience wyraźnie zwiększył się...
W lutym najbardziej podrożały art. tłuszczowe – ogólnie o...
Według znawców tematu, spadek napływu spraw oznacza w teorii...
Kluczowymi partnerami stają się firmy z Wielkiej Brytanii...
Ważne jest też zaufanie i ograniczenie biurokracji...
Wyniki raportu „Bieżące lęki i obawy Polaków”...
Zmienić ma to unijna dyrektywa...