Nowości

Kostki z prawdziwego sera topionego

Poniedziałek, 26 listopada 2012 Autor: Maja Święcka,
Na rynku dostępne są kostki z prawdziwego sera topionego, zachowujące doskonałe walory smakowe i idealne wartości odżywcze.

„Do konsumpcji polecamy wyłącznie prawdziwe serki topione, a nie ich zamienniki. Prawdziwy ser zachowuje bowiem doskonałe walory smakowe i idealne wartości odżywcze nie tylko w podczas konsumpcji na zimno np. podczas śniadania, ale także w trakcie obróbki cieplnej, kiedy wykorzystujemy go jako bazę do przygotowywania zup, sosów i innych potraw. Walory smakowe prawdziwego serka topionego sprawiają, że  przygotowane potrawy smakują wyśmienicie a ich konsystencja jest idealna” - poleca Aneta Będkowska, kierownik biura marketingu firmy Sertop.

Na taśmie produkcyjnej

Jak powstają prawdziwe serki topione? Proces technologiczny, w dużym uproszczeniu, polega na poddaniu obróbce termicznej mieszanki starannie dobranych surowców - kilku rodzajów serów dojrzewających, twarogów, masła i  dodatków smakowych. Zastosowane surowce wprowadzają do wyrobów łatwo przyswajalne białko, tłuszcz, witaminy, sole mineralne, mikroelementy czyli te składniki, które stanowią o wysokiej wartości odżywczej serów topionych. Szeroka gama dodatków smakowych daje możliwość zaspokojenia różnych upodobań konsumentów.

www.sertop.com.pl

tagi: Sertop , sery , serki , serki topione ,