Nowości

Gorąca czekolada Hot Ciok od Segafredo Zanetti

Piątek, 16 listopada 2012 Autor: Monika Dawiec,
Włoski lider produkcji Espresso - Segafredo Zanetti Poland - proponuje swoim klientom gorącą czekoladę na jesienne i zimowe wieczory. Produkt dedykowany jest gastronomom.
Podstawą niepowtarzalnego smaku i aromatu ekskluzywnej kompozycji Hot Ciok są pieczołowicie wyważone proporcje składników. Mieszankę kakao umiejętnie opracowali holenderscy producenci czekolady. Idealną konsystencję napoju gwarantuje duża zawartość masła kakaowego. Dzięki starannie dobranym komponentom wysokiej jakości, Hot Ciok przypadnie do gustu najwybredniejszym smakoszom słodkich napojów.

Aby czerpać jeszcze większą przyjemność delektując się gorącą czekoladą można połączyć ją z tradycyjnymi dodatkami takimi jak: cynamon, wanilia, bakalie lub rozgrzewającymi zimą: goździkami, przyprawami korzennymi czy popularnym ostatnio chili.

Gorąca czekolada Hot Ciok najlepiej smakuje, gdy zostanie przygotowana przy pomocy dyszy do ubijania mleka, którą posiada większość profesjonalnych ekspresów do kawy. Do dzbanka, w którym spieniamy mleko należy wlać 100 ml pełnego mleka, wyspać saszetkę czekolady i wymieszać. Następnie całość podgrzać i spienić dyszą aż do uzyskania gęstego napoju.

Czekolada występuje w wersji standardowej, mlecznej Hot Ciok oraz w wersji Hot Ciok Fondente jako czekolada gorzka z większą zawartością kakao o bardziej wytrawnym smaku.

Firma Segafredo Zanetti z myślą o klientach gastronomicznych przygotowała dwie wersje opakowań: kilogramową oraz w saszetkach po 25 g.

tagi: Segafredo Zanetti , czekolada , Hot Ciok ,