„Czasami nie warto wymyślać przepisów od nowa. Wystarczy sięgnąć do skarbnicy wiedzy naszych dziadków. Tak stworzyliśmy produkt, który nawiązuje do wyśmienitych staropolskich tradycji, ale również dostarcza organizmowi cennych składników” – mówi Tomasz Kwaśniewski, manager MOSSO.
„Chrzan tradycyjny” zawiera witaminy C, B, E i A. Ma działanie bakteriobójcze, pobudza wydzielanie soków trawiennych, a także wspomaga przemianę materii. Ma bogatą, gęstą konsystencję i naturalny, korzenny kolor. To w dużej mierze zasługa połączenia nowoczesnych ekologicznch rozwiązań i odpowiedzialnego zarządzania surowcami. MOSSO to marka wyspecjalizowana w dostarczaniu na polskie stoły produktów znanych ze swoich walorów smakowych od przeszło 25 lat.
„To duże zobowiązanie wobec naszych klientów. Korzenie chrzanu pochodzą tylko z niewielkich gospodarstw rolnych z rejonów Lubelszczyzny. Zastosowane technologie pozwalają natomiast na prowadzenie kontroli na każdym etapie procesu produkcji” – wyjaśnia Tomasz Kwaśniewski.
„Chrzan tradycyjny” to kulinarna podróż do minionych czasów i prawie zapomnianych smaków. Wytwarzany jest na bazie tradycyjnej receptury, przy wykorzystaniu tylko naturalnych i ekologicznych składników pochodzących z polskich upraw. Jest idealnym dodatkiem do wszelkich mięs, sałatek a także sosów i kanapek.
„Chrzan tradycyjny” od października dostępny będzie w opakowaniach 200-tu millitrowych w sklepach na terenie całej Polski.
Fundacja Polska Bezgotówkowa sprawdziła, jak zmieniają się...
Perspektywa wzrostu cen w znacznym stopniu determinuje plany...
Według badania Grupy Offerista, w zeszłym roku najwięcej...
Obie strony czeka kilka lat przygotowań...
Sztuczna inteligencja jest coraz mocniej wykorzystywana przez...
Ankietowani wskazali pięć rzeczy, których obecnie...
Do zmian muszą się dostosować także małe przedsiębiorstwa...
Z początkiem stycznia 2025 roku Polska obejmie rotacyjną...