Nowości

Chrzan tradycyjny

Poniedziałek, 29 października 2012 Autor: Maja Święcka,
Głęboki smak i moc witamin – oto kwintesencja apetycznej kompozycji „Chrzanu tradycyjnego”, nowego produktu MOSSO. Na bazie oryginalnych receptur i ekologicznych składników powstał produkt zdolny nie tylko zadowolić wyszukane gusta admiratorów dobrej kuchni, lecz także zadbać o ich zdrowie.

„Czasami nie warto wymyślać przepisów od nowa. Wystarczy sięgnąć do skarbnicy wiedzy naszych dziadków. Tak stworzyliśmy produkt, który nawiązuje do wyśmienitych staropolskich tradycji, ale również dostarcza organizmowi cennych składników” – mówi Tomasz Kwaśniewski, manager MOSSO. 

„Chrzan tradycyjny” zawiera witaminy C, B, E i A. Ma działanie  bakteriobójcze, pobudza wydzielanie soków trawiennych, a także wspomaga przemianę materii. Ma bogatą, gęstą konsystencję i naturalny, korzenny kolor.  To w dużej mierze zasługa  połączenia nowoczesnych ekologicznch rozwiązań i odpowiedzialnego zarządzania surowcami. MOSSO to marka wyspecjalizowana w dostarczaniu na polskie stoły produktów znanych ze swoich walorów smakowych od przeszło 25 lat.

„To duże zobowiązanie wobec naszych klientów.  Korzenie chrzanu pochodzą tylko z niewielkich gospodarstw rolnych z rejonów Lubelszczyzny. Zastosowane technologie pozwalają  natomiast na prowadzenie kontroli na każdym etapie procesu produkcji” – wyjaśnia Tomasz Kwaśniewski.
 

„Chrzan tradycyjny” to kulinarna podróż do minionych czasów i prawie zapomnianych smaków. Wytwarzany jest na bazie tradycyjnej receptury, przy wykorzystaniu tylko naturalnych i ekologicznych składników pochodzących z polskich upraw.  Jest idealnym dodatkiem do wszelkich mięs, sałatek a także sosów i kanapek.

„Chrzan tradycyjny” od października dostępny będzie w opakowaniach 200-tu millitrowych w  sklepach na terenie całej Polski.

tagi: MOSSO , chrzan ,