„Czasami nie warto wymyślać przepisów od nowa. Wystarczy sięgnąć do skarbnicy wiedzy naszych dziadków. Tak stworzyliśmy produkt, który nawiązuje do wyśmienitych staropolskich tradycji, ale również dostarcza organizmowi cennych składników” – mówi Tomasz Kwaśniewski, manager MOSSO.
„Chrzan tradycyjny” zawiera witaminy C, B, E i A. Ma działanie bakteriobójcze, pobudza wydzielanie soków trawiennych, a także wspomaga przemianę materii. Ma bogatą, gęstą konsystencję i naturalny, korzenny kolor. To w dużej mierze zasługa połączenia nowoczesnych ekologicznch rozwiązań i odpowiedzialnego zarządzania surowcami. MOSSO to marka wyspecjalizowana w dostarczaniu na polskie stoły produktów znanych ze swoich walorów smakowych od przeszło 25 lat.
„To duże zobowiązanie wobec naszych klientów. Korzenie chrzanu pochodzą tylko z niewielkich gospodarstw rolnych z rejonów Lubelszczyzny. Zastosowane technologie pozwalają natomiast na prowadzenie kontroli na każdym etapie procesu produkcji” – wyjaśnia Tomasz Kwaśniewski.
„Chrzan tradycyjny” to kulinarna podróż do minionych czasów i prawie zapomnianych smaków. Wytwarzany jest na bazie tradycyjnej receptury, przy wykorzystaniu tylko naturalnych i ekologicznych składników pochodzących z polskich upraw. Jest idealnym dodatkiem do wszelkich mięs, sałatek a także sosów i kanapek.
„Chrzan tradycyjny” od października dostępny będzie w opakowaniach 200-tu millitrowych w sklepach na terenie całej Polski.
71 proc. osób po 60. roku życia chce pracować. Główną...
Z analizy ekspozycji półkowej przeprowadzonej przez firmę...
Obecnie 49,1% Polaków dobrze ocenia swoją sytuację...
Platforma strategicznego dialogu w Warszawie i Waszyngtonie...
Kobiety wciąż są w mniejszości we władzach spółek...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...