Wybór nowego wariantu galaretki nie jest przypadkowy. Multiwitamina jest bowiem jednym z najpopularniejszych smaków na rynku soków i napojów. Receptura nowej GALARETKI MULTIWITAMINA została przygotowana z najwyższej jakości surowców. Oprócz niepowtarzalnych walorów smakowych oraz wspaniałego koloru, zawiera witaminę C i B12 oraz kwas foliowy. Połączenie to sprawia, że GALARETKA MULTIWITAMINA to nie tylko element dekoracyjny ciast ale również idealny deser dla wszystkich, którzy dbają o siebie i swoich bliskich. Nowa propozycja marki Gellwe nie tylko poprawi wszystkim humor w szare, jesienne dni, ale stanie się także hitem na bożonarodzeniowych stołach.
Intensywny smak owoców egzotycznych sprawia, że GALARETKA MULTIWITAMINA smakuje doskonale bez dodatków jak również w towarzystwie wszystkich owoców świeżych i z puszki oraz w duecie z bitą śmietaną Śnieżką. Niezwykle lekka i smaczna galaretka będzie ciekawym urozmaiceniem podczas wspólnie spędzanych chwil. Idealnie sprawdzi się również na świątecznym stole, jako uzupełnienie ciast i deserów.
Nowa galaretka multiwitaminowa Gellwe dostępna jest w sprzedaży od 24.10.12.
Rekomendowana cena detaliczna to 1,30 zł.
Portfolio galaretek Gellwe to aktualnie 9 smaków: truskawkowy, wiśniowy, cytrynowy, agrestowy, pomarańczowy, malinowy, brzoskwiniowy, owoce leśne oraz multiwitamina.
Jesienna fantazja, czyli biszkopt z kremem budyniowym, brzoskwiniami i galaretką multiwitaminową
Do przygotowania potrzebujesz:
- 5 jaj
- 2/3 szklanki białego cukru
- 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej i 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1 kostkę masła lub margaryny
- 1 łyżeczkę cukru wanilinowego Gellwe
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego Gellwe
- 1 opakowanie GALARETKI MULTIWITAMINA
- brzoskwinie w puszce
- do dekoracji: bita śmietana Śnieżka Gellwe (opcjonalnie)
Przygotuj biszkopt – białka ubij z białym cukrem i cukrem wanilinowym na sztywną pianę, dodaj żółtka, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i miksuj na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji. Piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ugotuj budynie zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Uzyskaną masę budyniową wystudź, a następnie zmiksuj z masłem lub z margaryną. Rozpuść galaretkę multiwitaminową. Ostudzony biszkopt posmaruj kremem, udekoruj brzoskwiniami z puszki i zalej galaretką. Wstaw do lodówki na ok. 8 godzin. Tak przygotowane ciasto możesz udekorować bitą śmietaną Śnieżką Gellwe.
Smacznego!
Fundacja Polska Bezgotówkowa sprawdziła, jak zmieniają się...
Perspektywa wzrostu cen w znacznym stopniu determinuje plany...
Według badania Grupy Offerista, w zeszłym roku najwięcej...
Obie strony czeka kilka lat przygotowań...
Sztuczna inteligencja jest coraz mocniej wykorzystywana przez...
Ankietowani wskazali pięć rzeczy, których obecnie...
Do zmian muszą się dostosować także małe przedsiębiorstwa...
Z początkiem stycznia 2025 roku Polska obejmie rotacyjną...