Nowości

Tarte bakalie marki BakMit

Czwartek, 18 października 2012 Autor: Monika Dawiec,
Wraz z końcem lata i rozpoczęciem sezonu jesienno-zimowego nasze codzienne nawyki ulegają zasadniczej zmianie. Wszelkie formy aktywności fizycznej zostają zepchnięte na dalszy plan na rzecz relaksu w domowym zaciszu. Długie, chłodne wieczory z pewnością umilą słodkości - najlepiej te przyrządzone własnoręcznie, ze sprawdzonych surowców. Przydatne mogą okazać się tarte bakalie marki BackMit, które dodane do podstawowej bazy ciasta pozwolą przygotować w kilka chwil pyszne i zdrowe wypieki.

Pieczenie ciast wielu z nas kojarzy się z długim, żmudnym procesem, który na dodatek nie zawsze kończy się powodzeniem. Z tego powodu wolimy zaoszczędzić sobie potencjalnych rozczarowań i nabyć gotowe smakołyki w piekarni lub sklepie. Jedynym sposobem, by mieć pewność, że nasz deser został wykonany z najlepszych składników i bez dodatków szkodliwych substancji chemicznych, jest jednak wykonanie go samodzielnie. Przygotowane własnymi siłami ciasto będzie miłą niespodzianką dla rodziny i przyjaciół, którzy z całą pewnością docenią nasze starania i włożony w proces pieczenia, nakład pracy.

Bakaliowy raj
Niezawodną metodą, by zaoszczędzić sobie trochę czasu i wysiłku jest wykorzystanie gotowych półproduktów, takich jak tarte bakalie marki BackMit. W skład serii wchodzą: Tarte Migdały, Tarte Orzechy laskowe, Tarte Orzechy włoskie oraz Mak mielony. Dodając je do podstawowej bazy możemy mieć pewność, że przygotowywane ciasto nie tylko pięknie wyrośnie, ale będzie bardzo smaczne i zdrowe.  Firma VOG przywiązuje bowiem ogromną wagę do kontroli produktów ze swojej oferty. Mak mielony oraz Tarte Orzechy włoskie, Tarte Orzechy laskowe oraz Tarte Migdały pochodzą z gatunkowo najlepszych surowców, które na bieżąco sprawdzane pod względem jakości. Najwyższej jakości mak zostaje poddany procesowi mielenia. Orzechy z kolei są zbierane raz do roku, następnie składowane i dokładnie selekcjonowane. Surowiec każdego produktu jest z osobna tarty w trakcie jednego cyklu produkcyjnego i natychmiast, w atmosferze specjalnego spożywczego gazu obojętnego, pełniącego funkcję przedłużającą przydatność do spożycia, umieszczany w opakowania chroniące zawartość przed światłem, o gramaturze 200 g, a w przypadku Maku mielonego również w opakowania 1 kg. Co więcej VOG gwarantuje indywidualność własnych wypieków, w składzie tartych bakalii marki BackMit nie znajdziemy śladu dodatków, które z reguły zmieniają smak ciasta

Najważniejszy jest pomysł
Ogromnym atutem produktów marki BackMit jest ich konsystencja, która umożliwia dodanie bakalii do każdego ciasta, bez ich czasochłonnego przetwarzania, czyli mycia, obierania, tarcia. Jakie więc ciasto wybrać, by zaspokoić jesienno-zimowy apetyt na słodkości? Pierwszą propozycją dla wszystkich osób uwielbiających wypieki z bakaliami będzie z całą pewnością keks. Jest to przysmak, w którym można umieścić wszystkie rodzaje tartych bakalii marki BackMit. Niezawodnym pomysłem na jesień i zimę będą również różnorakie ciasta orzechowe - Placek orzechowy, Rogaliki orzechowe, babka orzechowa, strudel, comber, tort orzechowy - czy to z dodatkiem Tartych orzechów laskowych, Tartych orzechów włoskich, czy też Tartych migdałów. Dla smakoszy wypieków z maku sprawdzą się: makowiec, tort makowy lub kruche ciasto z makiem. Aby podczas zbliżającej się wielkimi krokami Wigilii olśnić rodzinę perfekcyjnym ciastem makowym warto już teraz potrenować. Czasochłonne mielenie maku będzie jednak zbyteczne jeśli zastosujemy Mak mielony marki BackMit, jest on bowiem gotowy do użytku zaraz po dodaniu gorącego mleka. Dla osób zabieganych i cierpiących na brak czasu idealne będą natomiast, tak bardzo popularne ostatnio, muffinki z dodatkiem orzechów, migdałów lub rodzynek. Przygotowanie takich słodkich babeczek zajmie nam nie dłużej niż pół godziny, a satysfakcja, którą osiągniemy dzięki samodzielnemu przygotowaniu deseru dla bliskich, będzie nieporównywalnie większa, niż nakład włożonej w pieczenie pracy.


Wraz z nadejściem długich, ciemnych wieczorów, gdy ogarnie nas ochota na coś słodkiego, nie warto za wszelką cenę walczyć z tą zachcianką. Lepiej poświęcić trochę czasu na własnoręczne przygotowanie ciasta lub babeczek i upewnienie się, że nasz deser wykonany jest z produktów o najwyższej jakości, takich jak tarte bakalie marki BackMit. Następnie, wśród rodziny lub znajomych, można już z czystym sumieniem oddać się konsumpcji domowych wypieków.

tagi: BakMit , bakalie , ,