Czy wyobrażasz sobie rolmopsy bez dodatku musztardy, albo marynowaną rybę bez octu? To właśnie w odpowiednich przyprawach i dodatkach tkwi sekret ich smaku. Firma Develey poleca na Święta swoje najlepsze produkty, które podkreślą smak potraw na wigilijnej wieczerzy i na świątecznym obiedzie. Z Develey dania będą wyglądały wyjątkowo oraz smakowały wyśmienicie.
Sosy do mięs Develey (m.in.czosnkowy i tatarski) – idealnie nadają się do wszelkiego rodzaju świątecznych pieczeni i pieczonych mięs. Potrawy będą bardziej soczyste, aromatyczne i smaczniejsze. Charakterystyczny smak sosu czosnkowego doskonale podkreśli smak karkówki, czy rolady mięsnej. Idealnie pasuje również do wszelkiego rodzaju ryb – zarówno tych smażonych jak i pieczonych w piekarniku. Czosnkowy akcent będzie pasował również do sałatki śledziowej czy pasty z makreli. Sos tatarski podaj jako dodatek do półmiska z zimnymi mięsami. Pasztet z żurawiną, szynka czy rolada ze schabu z sosem tatarskim są idealnymi propozycjami na świąteczne biesiadowanie.
Musztardy Develey – nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. Musztardy Develey charakteryzują się najwyższą jakością, starannie dobranymi składnikami i przystępną ceną, co w okresie świątecznych wydatków ma szczególne znaczenie. Są one doskonałym składnikiem marynat do mięs, wszelkiego rodzaju sosów oraz samodzielnym dodatkiem do Twoich ulubionych potraw. W okresie świątecznym warto pozwolić sobie na wypróbowanie wcześniej nie znanych smaków musztard. Do schabu z morelą będzie pasować musztarda miodowa, do rolmopsów - musztarda rosyjska, a śledzie z olejem i musztardą francuską będą prawdziwą gratką dla smakoszy.
Żurawina Develey – to niezastąpiony dodatek do mięs, wędlin oraz wypieków. Owocowy smak i wysokiej jakości składniki, doskonale wzbogacą świąteczne dania. Stworzysz z niej np. kisiel żurawinowy, nadzienie do mięs czy smaczne przełożenie do piernika.
Dressingi Develey – obok mięs i ryb na świątecznym stole pojawiają się różnego rodzaju sałaty i sałatki. Aby zaoszczędzisz trochę czasu w tym zabieganym okresie, polecamy wykorzystanie gotowych dressingów do sałatek. Sosy Develey, dzięki specjalnej metodzie rozlewu na ciepło, zachowują świeżość przez długi czas, a nie zawierają konserwantów. To smaczne i szybkie rozwiązanie dla zapracowanych – nawet najprostsza warzywna kombinacja zyska niepowtarzalny smak.
Ocet Develey – możesz wykorzystać do marynowania śledzi i innych ryb. Ocet jest również składnikiem mięs w galarecie czy ryby po grecku. Możesz nim również zakwasić czerwony barszczyk i kapustę na pierogi. Co więcej, ocet działa pozytywnie na trawienie, warto więc mieć go pod ręką po świątecznym obżarstwie.