Pierogi z serem Jawo przygotowane są według tradycyjnej domowej receptury, co sprawia, że smakują tak, jak u mamy lub babci. Bogate nadzienie, w skład którego wchodzi świeży wiejski twaróg z odrobiną cukru waniliowego - wprost rozpływa się w ustach, a delikatne ciasto idealnie współgra ze smakowitym farszem.
Pierogi Jawo mogą być podawane w tradycyjny sposób – polane słodką śmietanką i posypane cukrem pudrem, można jednak - przy odrobinie chęci - stworzyć z nich iście królewskie danie. Wystarczy przygotować karmel, a następnie dodać do niego płatki migdałowe i kieliszek brandy. Polane tak przyrządzonym sosem pierogi nabiorą nowego charakteru, a domownicy lub goście z pewnością docenią inwencję kulinarną Pani domu.
Pierogi z serem Jawo dostępne w rodzinnym, 450 – gramowym opakowaniu zostały docenione zarówno przez konsumentów, jak i ekspertów. Uhonorowane zostały nagrodą Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi ,,Poznaj Dobrą Żywność”.
Marka: Jawo
Opakowanie: 450 g
Cena: ok. 7.30 zł
21 listopada 2024 roku w wieku 68 lat zmarł Krzysztof Pakuła...
W październiku 2024 r. całkowita wartość sprzedaży w...
W tym roku Polacy planują mniej kosztowne święta niż...
Obie strony czeka kilka lat przygotowań...
Sztuczna inteligencja jest coraz mocniej wykorzystywana przez...
Ankietowani wskazali pięć rzeczy, których obecnie...
Do zmian muszą się dostosować także małe przedsiębiorstwa...
Z początkiem stycznia 2025 roku Polska obejmie rotacyjną...