Pierogi z serem Jawo przygotowane są według tradycyjnej domowej receptury, co sprawia, że smakują tak, jak u mamy lub babci. Bogate nadzienie, w skład którego wchodzi świeży wiejski twaróg z odrobiną cukru waniliowego - wprost rozpływa się w ustach, a delikatne ciasto idealnie współgra ze smakowitym farszem.
Pierogi Jawo mogą być podawane w tradycyjny sposób – polane słodką śmietanką i posypane cukrem pudrem, można jednak - przy odrobinie chęci - stworzyć z nich iście królewskie danie. Wystarczy przygotować karmel, a następnie dodać do niego płatki migdałowe i kieliszek brandy. Polane tak przyrządzonym sosem pierogi nabiorą nowego charakteru, a domownicy lub goście z pewnością docenią inwencję kulinarną Pani domu.
Pierogi z serem Jawo dostępne w rodzinnym, 450 – gramowym opakowaniu zostały docenione zarówno przez konsumentów, jak i ekspertów. Uhonorowane zostały nagrodą Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi ,,Poznaj Dobrą Żywność”.
Marka: Jawo
Opakowanie: 450 g
Cena: ok. 7.30 zł
Startujący niedługo system kaucyjny nie jest gotowy do...
Analiza 91 tys. cen detalicznych pokazała, że w lipcu...
To pierwsze tego typu rozwiązanie na polskim rynku, a dla...
Rozmowę kwalifikacyjną warto traktować jak dialog...
Zdaniem ekspertów, dane pokazują coraz większą...
W obliczu narastających napięć geopolitycznych i...
To coraz istotniejszy klient dla sektora bankowego...
Instytucje kontrolujące stopniowo zmieniają swój charakter...