Nowości

Jesienne specjały na obiad

Wtorek, 09 października 2012 Autor: Maja Święcka,
Knedle to doskonałe danie dla całej rodziny uwielbiane przez dzieci i doceniane przez dorosłych. Dla niektórych to przepyszny obiad, dla innych pomysł na słodki deser, jak również idealna propozycja lekkiej i ciepłej kolacji. Jesienną porą najlepiej smakują knedle ze śliwkami. Jeśli mamy ochotę na to danie, a nie mamy czasu, aby je przygotować możemy sięgnąć po gotowe, ręcznie robione Knedle ze śliwkami Jawo.

Knedle ze śliwkami Jawo nadziane są całymi, słodkimi i dojrzałymi śliwkami węgierkami, pochodzącymi z polskich sadów. Owoce przetwarzane tuż po zbiorach, zachowują głębię smaku i pełnię aromatu, dlatego śliwkowe nadzienie knedli Jawo pysznie smakuje i kusi zapachem. Delikatne i aksamitne ciasto, otaczające śliwki jest sprężyste i nie rozgotowuje się.

W zależności od upodobań, knedle ze śliwkami Jawo podawać można posypane cukrem, polane roztopionym masłem z dodatkiem bułki tartej lub wzbogacone śmietaną. Smakoszom firma Jawo proponuje knedle z sosem koniakowym i bakaliami – wtedy z tradycyjnego dania obiadowego przekształcają się w prawdziwy i wyrafinowany rarytas.

Wygodne, 450 – gramowe opakowania Knedli ze śliwkami Jawo, wyróżniające się nowoczesnym designem z łatwością odnaleźć można w dobrych sklepach spożywczych.

Marka: Jawo
Opakowanie: 450 g
Cena:  ok. 6,20 zł

tagi: Jawo , knedle ,