Advertisement

Nowości

Pyszne sosy pełne warzyw Bonduelle

Wtorek, 25 września 2012 Autor: Maja Święcka,
Gotowe sosy przebojem wkroczyły do polskich kuchni. To kwintesencja smaków Francji, Meksyku, Włoch i Węgier.

Zdrowe i duże kawałki warzyw w aromatycznych sosach to szybki i zdrowy sposób na pyszny obiad dla singla, pary i rodziny. Przygotowane z najwyższej jakości składników nie zawierają sztucznych dodatków, konserwantów czy barwników. Przyrządzone z naturalnych receptur z czterech zakątków świata są doskonałe na dowolną okazję. Idealnie komponują się z ryżem, makaronem czy kaszą. Uzupełnieniem ciekawych mieszanek warzywnych i pomidorowego sosu jest właściwy dobór przypraw charakterystycznych dla każdego kraju. Bonduelle proponuje cztery smaki kryjące się pod oryginalnymi nazwami: Pikantny Meksyk, Słoneczna Italia, Węgierska Uczta i Aromatyczna Prowansja.

Pikantny Meksyk
Pyszne warzywa: pieczarki, papryka, kukurydza, fasola czerwona, cebula w sosie pomidorowym z nutką kuminu i ostrego pieprzu kajeńskiego to prosta i smaczna kompozycja Bonduelle wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Wystarczy dodać mielone mięso i ryż, by stworzyć własne chilli con carne. Dobre także z sosem do tortilli.
Cena: ok. 4,00 zł

Słoneczna Italia
To nowy pomysł na spaghetti. Doskonały pomidorowy sos Bonduelle z prawdziwą bazylią i czosnkiem oraz najwyższej jakości warzywami takimi jak pieczarki, papryka, marchewka, groszek i cebula. Wystarczy połączyć z mięsem i podać z makaronem posypanym parmezanem.
Cena: ok. 4,00 zł

Węgierska uczta
W aromatycznym sosie pomidorowym Bonduelle zastosowano unikalną na rynku recepturę z oryginalnym dodatkiem ogórka konserwowego i ostrej musztardy. Całość dopełniają pieczarki, papryka i cebula. Doskonale smakuje z ulubionym mięsem bądź chrupiącym pieczywem.
Cena: ok. 4,00 zł

Aromatyczna Prowansja
To szybkie i aromatyczne danie z pysznymi warzywami, pieczarkami, cukinią, papryką i cebulą w sosie pomidorowym z ziołami prowansalskimi i czosnkiem. Propozycja Bonduelle na pyszny obiad to zapiekany w piecu kurczak po prowansalsku.
Cena: ok. 4,00 zł

W celu uzyskania dodatkowych informacji zapraszamy na stronę: www.bonduelle.com.pl i na www.facebook.com/BonduellePolska.

tagi: sosy , Bonduelle ,