Naturalny chrzan obecny jest w polskiej kuchni od średniowiecza. Co ciekawe jego zastosowanie początkowo miało zdecydowanie szerszy zakres – był lekarstwem, rośliną kosmetyczną, a nawet surowiem zielarskim. Obecnie kojarzy nam się wyłącznie z kuchnią. Zarówno ćwikła domowej roboty, jak i rozmaite mięsa, z dodatkiem chrzanu nabierają właściwego sobie charakteru. Niestety sam proces przygotowania może przysporzyć wielu problemów. Osobom pragnącym tego uniknąć polecamy Sos Kielecki chrzanowy. Wyróżnia go lekki i kremowy smak oraz jednolita konsystencja i jasna, apetyczna barwa.
W potocznej opinii chrzan najczęściej wykorzystuje się w czasie Świąt Wielkanocnych. Nic bardziej mylnego. Dominujące w kuchni polskiej potrawy, bazujące w większości na różnego rodzaju mięsach - pieczonych, gotowanych czy smażonych – często potrzebują „wzmocnienia”. Soczysty schab ze śliwką czy też kiełbasa z grilla smakują zdecydowanie lepiej w towarzystwie Sosu Kieleckiego chrzanowego. Ten przysmak może na nowo odkryć przed nami bogaty smak ulubionych potraw oraz zachęcić do kulinarnych eksperymentów.
tagi: Społem , sos , sos chrzanowy , sos kielecki , kielecki ,
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Należąca do koncernu FoodWell marka Bakalland dołączyła do...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...