Advertisement

Nowości

Międzybrodzka Krajanka – prawdziwie domowa!

Wtorek, 07 sierpnia 2012 Autor: Monika Dawiec,
Niektórzy z nas pamiętają jeszcze czasy, kiedy to mama, albo babcia własnoręcznie wyrabiała ciasto na makaron. Dziś nikt już nie ma czasu na takie pracochłonne przygotowanie makaronu, a za jego domowym smakiem przepada chyba każdy.
Rozglądając się w sklepie za produktami najbardziej przypominającymi te tradycyjne, warto sięgnąć po Międzybrodzką Krajankę – prawdziwie domowy makaron!

Międzybrodzki Makaron 5-jajeczny Krajanka przypomina swoją formą, a przede wszystkim smakiem, tradycyjny ręcznie krojony makaron. Podstawą jego receptury są świeże jajka, wybijane wprost do wyrabianego ciasta, a nie jajka w proszku.

Do produkcji Krajanki użyto także najwyższej jakości mąki z pszenicy durum – semoliny oraz mąki pszennej, która sprawia, że makaron ma sprężystą strukturę i dwukrotne zwiększa swoją objętość podczas gotowania.

tagi: Międzybrodzki Makaron , Krajanka , 5-jajeczny , makaron ,