Przyprawa do mięs Knorr jest niezwykle uniwersalna – możesz ją wykorzystywać do wielu gatunków mięs przyrządzanych na różne sposoby. Sprawdzi się zarówno do duszonej cielęciny, smażonej wieprzowiny, jak i w przypadku klasycznego schabowego czy wołowych bitek. Nie może jej zabraknąć w twojej kuchni szczególnie teraz, gdy w planach mamy spotkania przy grillu. Nawet kiedy goście cię zaskoczą i nie zdążyłaś wcześniej przygotować mięsa, wystarczy natrzeć je Przyprawą do mięs od Knorr, by nasiąkło wspaniałym aromatem ziół i przypraw. Dzięki niej przygotujesz aromatyczne piersi z kurczaka, karkówkę czy żeberka, którymi rodzinna i znajomi będą się zachwycać.
Zapachniało!
Jak to możliwe? To nie zasługa tajemniczych składników, ale ziół, przypraw i warzyw. Pochodzące z otwartych upraw, zbierane w sezonie, kiedy osiągają pełnię smaku i wartości odżywczej, mogą zdziałać cuda – mięso będzie pachniało aromatem włoskiej bazylii, natki pietruszki, a ostrości dodadzą suszone papryka, cebula i czosnek. Smaku dopełnią dojrzewające w słońcu pomidory. Proces suszenia, którym zostały poddane te składniki, sprawia, że nie tracą one smaku i aromatu oraz nie wymagają dodawania żadnych konserwantów.
Kompozycja tych składników to również nie magiczna receptura, ale efekt wiedzy i ogromnego kulinarnego doświadczenia szefów kuchni Knorr, które wykorzystali przy tworzeniu Przyprawy do mięs. Dzięki temu to mieszanka przyprawowa skomponowana w idealnych proporcjach! Ci, którzy raz jej wypróbowali, pozostają jej wierni – dziś jest jedną z najczęściej wybieranych podczas zakupów przypraw do mięs!
* źródło: Unilever za Nielsen, udziały wolumenowe w rynku przypraw specjalistycznych, czerwiec 2010- maj 2011