Dietetycy radzą, aby makarony jeść 1-2 razy w tygodniu. Przy czym jedna porcja nie powinna być większa niż 2-3 łyżki makaronu na posiłek dla jednej osoby. Makarony zawierają węglowodany złożone i utrzymują cukier, dzięki czemu mamy odpowiednią ilość energii potrzebnej
do dobrej formy każdego dnia.
Kręć się kręć wrzeciono!
Najpowszechniej spożywanym makaronem na świecie są tzw. świderki czyli po Włosku fusilli. Ich nazwa pochodzi od włoskiego słowa fuso – wrzeciono. Świderki są idealnym składnikiem dań głównych, zapiekanek, sałatek oraz zup. Międzybrodzkie Świderki charakteryzują się tym, że w swoim składzie zawierają 4 świeże jaja oraz mąkę z pszenicy durum. Pszenica durum powoduje, że makaron zwiększa swoją objętość podczas gotowania, przez co nie musimy spożywago w dużych ilościach. Czas więc zacząć korzystać z dobrodziejstw makaronów!
tagi: Makarony Międzybrodzkie , makaron , makarony , świderki ,
Współcześni konsumenci są coraz bardziej świadomi tego...
Firma Dan Cake Polonia zorganizowała pomoc dla powodzian –...
Zgodnie z wynikami najnowszego sondażu, obecnie 77,4% Polaków...
Wszystko o KSeF...
Dane z trzech różnych rejestrów wskazują na to, że na...
Agnieszka Wachnicka, wiceprezes Związku Banków Polskich...
Z danych Ministerstwa Finansów wynika, że w pierwszej...