Dietetycy radzą, aby makarony jeść 1-2 razy w tygodniu. Przy czym jedna porcja nie powinna być większa niż 2-3 łyżki makaronu na posiłek dla jednej osoby. Makarony zawierają węglowodany złożone i utrzymują cukier, dzięki czemu mamy odpowiednią ilość energii potrzebnej
do dobrej formy każdego dnia.
Kręć się kręć wrzeciono!
Najpowszechniej spożywanym makaronem na świecie są tzw. świderki czyli po Włosku fusilli. Ich nazwa pochodzi od włoskiego słowa fuso – wrzeciono. Świderki są idealnym składnikiem dań głównych, zapiekanek, sałatek oraz zup. Międzybrodzkie Świderki charakteryzują się tym, że w swoim składzie zawierają 4 świeże jaja oraz mąkę z pszenicy durum. Pszenica durum powoduje, że makaron zwiększa swoją objętość podczas gotowania, przez co nie musimy spożywago w dużych ilościach. Czas więc zacząć korzystać z dobrodziejstw makaronów!
tagi: Makarony Międzybrodzkie , makaron , makarony , świderki ,
Mondelez Polska, lider w branży przekąsek, ogłasza dwa nowe...
71 proc. osób po 60. roku życia chce pracować. Główną...
Obecnie 49,1% Polaków dobrze ocenia swoją sytuację...
Platforma strategicznego dialogu w Warszawie i Waszyngtonie...
Kobiety wciąż są w mniejszości we władzach spółek...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...