Nowości

Jeszcze szlachetniejsza Krakowska Sucha

Czwartek, 19 lipca 2012 Autor: Maja Święcka,
Krakowska Sucha to szlachetna wędlina wpisana od wieków w tradycję polskiej kuchni. W trosce o podniebienia wielbicieli specjału, Zakłady Mięsne Pekpol wprowadziły kiełbasę do linii produktów Spiżarnia Dębowa, będącej wyznacznikiem najwyższej jakości i najlepszych walorów smakowych. Została zmieniona także forma i szata graficzna opakowania.

Kiełbasa Krakowska Sucha to jedna z najbardziej popularnych polskich kiełbas znanych na całym świecie. Wpisana jest od bardzo dawna w naszą tradycję, ponieważ od lat gości na polskich stołach ciesząc nas swoim nietuzinkowym smakiem i aromatem, który przypomina nam, o jakości polskich wyrobów wędliniarskich. Jedną z największych tajemnic produkcji tych wędlin są niewątpliwie przyprawy, które dodane w odpowiednich ilościach do mięsa oraz dokładnie z nim wymieszane dają nam ten oryginalny smak suchej krakowskiej.             

Proces suszenia także odgrywa tu znaczącą rolę, ponieważ odpowiednie wysuszenie daje niepowtarzalny i głęboki aromat wędliny oraz sprawia, że pozostaje przez długi czas świeża i delikatna w smaku.

Wędlina Zakładów Mięsnych Pekpol wyrabiana jest z wysokogatunkowej chudej wieprzowiny z dodatkiem naturalnych przypraw takich jak pieprz, czosnek i kminek Produkt suchy o charakterystycznym smaku i aromacie . Doskonały jako przystawka lub przekąska zarówno w domu jak i w podróży. Dzięki temu, że kiełbasa dostępna jest w trzech gramaturach: 100 g, 320 g i 640 g, zaspokaja oczekiwania szerokiej grupy konsumentów.

Cena:
100 g: 3,99 - 4,5 zł
320 g: 11 - 13 zł
640 g: 29 - 32 zł

Fot. ZM Pekpol

tagi: ZM Pekpol , Pekpol , Krakowska Sucha ,