Nowości

Słodka pobudka od Good Food

Środa, 18 lipca 2012 Autor: Monika Dawiec,
Jeśli nie jesteś rannym ptaszkiem znajdź sposób, aby osłodzić sobie codzienne wstawanie. Nowy smak chrupek śniadaniowych Wysoki Błonnik od Good Food to dobry pomysł na to, jak umilić sobie poranek.

Kokosowe chrupki Wysoki Błonnik można jeść z jogurtem, mlekiem lub jako egzotyczną, samodzielną przekąskę. Pełnoziarnista mąka, otręby i naturalnie występujące w zbożach cukry bez dodatku cukru to zdrowa kompozycja składników, z których robione są chrupki śniadaniowe od Good Food. Ziarna pszenicy i owsa oprócz błonnika są bogatym źródłem białka. Dzięki takiemu połączeniu – Wysoki Błonnik jest wartościową pozycją w jadłospisie dzieci oraz dbających o zbilansowaną dietę dorosłych. Ponadto niska zawartość tłuszczu oraz mała kaloryczność sprawiają, że jest to dobra propozycja dla wszystkich trzymających wiosenną dietę. Jedna porcja kokosowych chrupek dostarcza nawet 15% dziennego zapotrzebowania na błonnik.

tagi: Good Food , błonnik , śniadanie ,