Nowości

Pyzy z mięsem - sprawdzony pomysł na drugie danie

Czwartek, 17 maja 2012 Autor: Monika Dawiec,
Kiedy mamy ochotę na coś tradycyjnego, pysznego i sycącego; gdy czujemy, że coś byśmy zjedli, ale często sami nie wiemy co - polecamy mięciutkie i rozpływające się w ustach pyzy ziemniaczane z doskonałym jakościowo mięsem.
Jest to bardzo lubiane danie, o którego istnieniu jednak często zapominamy, gdyż przygotowanie go wydaje się nam bardzo czasochłonne. Nic bardziej mylnego.

Smakowite głęboko mrożone pyzy ziemniaczane z mięsem Jawo to pomoc dla tych, którzy dzielą swój czas pomiędzy dom i pracę zawodową. To wyjątkowo smaczne, sycące i proste w przygotowaniu drugie danie. Ich aksamitne ciasto i wyjątkowy w smaku farsz z mięsa wołowo - wieprzowego to zasługa najwyższej jakości składników. Pyzy po ugotowaniu są lekkie i sprężyste. Można podawać je ze skwarkami, doskonale smakują też z warzywami i wszelkiego rodzaju surówkami. Pyzy z mięsem Jawo
nie zawierają sztucznych konserwantów i barwników.

Sposób przygotowania: zamrożone pyzy wrzucać pojedynczo na 3 l posolonego wrzątku tak, by nie
przerywać wrzenia. Nie mieszać. Od momentu wypłynięcia pyz na powierzchnię, gotować na wolnym
ogniu ok. 7-9 minut.

tagi: Jawo , pyzy ,