Jest to bardzo lubiane danie, o którego istnieniu jednak często zapominamy, gdyż przygotowanie go wydaje się nam bardzo czasochłonne. Nic bardziej mylnego.
Smakowite głęboko mrożone pyzy ziemniaczane z mięsem Jawo to pomoc dla tych, którzy dzielą swój czas pomiędzy dom i pracę zawodową. To wyjątkowo smaczne, sycące i proste w przygotowaniu drugie danie. Ich aksamitne ciasto i wyjątkowy w smaku farsz z mięsa wołowo - wieprzowego to zasługa najwyższej jakości składników. Pyzy po ugotowaniu są lekkie i sprężyste. Można podawać je ze skwarkami, doskonale smakują też z warzywami i wszelkiego rodzaju surówkami. Pyzy z mięsem Jawo
nie zawierają sztucznych konserwantów i barwników.
Sposób przygotowania: zamrożone pyzy wrzucać pojedynczo na 3 l posolonego wrzątku tak, by nie
przerywać wrzenia. Nie mieszać. Od momentu wypłynięcia pyz na powierzchnię, gotować na wolnym
ogniu ok. 7-9 minut.