Nowości

Limitowana edycja przekąsek dla kibica KAMIS

Środa, 18 kwietnia 2012 Autor: Maja Święcka,
Czas rozgrywek piłkarskich to czas silnych emocji. W tej wyjątkowej atmosferze, której towarzyszy wspólne kibicowanie warto sięgnąć po pyszne jedzenie. Dla wszystkich, którzy uwielbiają chrupiące specjały – smaczna wiadomość!

KAMIS ułatwiając przygotowanie piłkarskich przekąsek wprowadza linię produktów dla kibica: Przyprawę do mięsa Mięsne piłeczki, Przyprawę do ziemniaków Ziemniaczki na medal i Przyprawę do tostów Tosty z narożnika oraz Nuggetsy z parówek z prażoną cebulką.

Pyszne nowości Kamis to nie tylko doskonały smak i chrupiąca skórka, ale również komfort przyrządzania, ponieważ mieszanki są łatwe w użyciu.

Kibicować można wszędzie: uczestnicząc w wydarzeniu na stadionie, oglądając mecz w strefie kibica, w pubie, w domu, na wyjeździe. Kibicowanie to nie tylko oglądanie meczu, to przede wszystkim wspólne przeżywanie meczu, spotkania towarzyskie i dobra zabawa.

Mistrzostwa w piłce nożnej to wielkie emocje, duże zaangażowanie kibiców w rozgrywki. Wspólne kibicowanie to idealna okazja do szybkiego i łatwego przygotowania smacznych przekąsek. Kamis wprowadza limitowaną edycję przypraw dla kibica, dzięki którym można przygotować pyszne przekąski na piłkarski stół, zarówno na ciepło, jak i zimno.

Przyprawa do mięsa Mięsne piłeczki KAMIS

Ziołowo-warzywny smak mieszanki to rezultat starannie dobranej kompozycji estragonu, majeranku, oregano, pieprzu czarnego, czosnku, cebuli i marchwi. Mieszanka jest tak skomponowana, że może być używana do mięsa, jak i do sosu. Sos sporządzony na bazie mieszanki nadaje daniu wyrazisty charakter.

Mięsne piłeczki KAMIS, 17 g, cena na półce: 1,89 zł.

Przepis KAMIS:

500 g mięsa mielonego, 150 g sera żółtego, 3 łyżki bułki tartej, 250 ml (1 szklanka) śmietanki UHT 18 %, 11-12 łyżeczek musztardy, olej, 1 opakowanie Mięsnych piłeczek Kamis (17 g).

Bułkę wsyp do miseczki, dodaj 4 łyżeczki przyprawy do mięsa Kamis, zalej 180ml wody i odstaw na 10 minut.

Do mięsa dodaj starty na dużych otworach tarki ser żółty, namoczoną bułkę z mieszanką i dokładnie wymieszaj. Uformuj małe kuleczki (o średnicy około 3 cm - wychodzi około 35 sztuk)

Na dużą patelnię wlej 2 cm oleju i smaż kulki przez około 6 minut. (po 3 minutach z każdej strony). Wyjmij na talerz.

Do śmietanki dodaj musztardę, 1 łyżeczkę (3 g) mieszanki i zagotuj.
Kulki podawaj z sosem.

Przyprawa do ziemniaków - Ziemniaczki na medal KAMIS

Przyprawa charakteryzuje się wyczuwalną nutą paprykowo – pomidorową. Jest doskonale skomponowana mieszanką przeznaczoną do ziemniaczków, zawiera, m.in. czosnek, rozmaryn, koperek, które nadają im wyrazisty i ziołowy smak.

Ziemniaczki na medal KAMIS, 17 g, cena na półce: 1,89 zł.

Przepis KAMIS:

Ziemniaki obrać, pokroić na jak najcieńsze plasterki (można zatrzeć na szatkownicy) i wrzucić na bardzo mocno rozgrzany olej. Usmażyć na złoty kolor. Wyłożyć na talerz przykryty ręcznikiem papierowym i osączyć z resztek tłuszczu. Przełożyć do miski, posypać mieszanką do smaku.

Aby ziemniaczki równo pokryć mieszanką można po usmażeniu i odsączeniu wrzucić do worka plastikowego, dodać Ziemniaczki na medal Kamis i potrząsnąć kilka razy jak szejkerem.

Przyprawa do tostów - Tosty z narożnika KAMIS

Przyprawa wyróżnia się gruboziarnistą kompozycją paprykowo–pomidorową z nutą czosnkową i ziołową, która nadaje mieszance śródziemnomorski charakter. Dodatek chili wzbogaca przyprawę wyczuwalnym, ostrym smakiem.

Tosty z narożnika KAMIS, 17 g, cena na półce: 1,89 zł.

Przepis KAMIS:

8 kromek chleba tostowego, 4 plastry sera żółtego w plasterkach, masło do smarowania pieczywa, 2 łyżeczki Przyprawy do tostów Kamis.

Na sos: 3 łyżki ketchupu, 1 łyżeczka Przyprawy do tostów Kamis.

Ketchup mieszamy z przyprawą i odstawiamy na 10 minut.

Na 4 kromki kładziemy plasterki sera, posypujemy 1/2 łyżeczki przyprawy do tostów Kamis, przykrywamy drugim tostem i smarujemy na zewnątrz masłem. Pieczemy w tosterze na złoty kolor. Podajemy pokrojone w trójkąty z sosem pomidorowym.

Na serze można dodatkowo ułożyć pokrojone w krążki oliwki, plasterki wędliny, pomidora, pieczarek, cebuli, tuńczyka z puszki.
 
Nuggetsy z parówek z prażoną cebulką KAMIS

Największym atutem przyprawy jest cebulka w kawałkach, która nadaje delikatny smak. Specjalnie dobrana kompozycja przypraw: papryki, czosnku i pieprzu białego sprawia, że panierka nadaje potrawom paprykowo – pikantny smak i intensywny aromat. Panierka może być stosowana do wszystkich rodzajów mięs.

Nuggetsy z parówek z prażoną cebulką KAMIS, 105 g, cena na półce: 2,65 zł

tagi: KAMIS ,