Nowości

Wiosenne trendy w kuchni

Wtorek, 17 kwietnia 2012 Autor: Monika Dawiec,
Nie ma co się oszukiwać: wiosna zawładnęła sercami i portfelami konsumentów. Wszyscy wietrzą swoje szafy, wymieniając garderobę, zrzucają zbędne kilogramy, zmieniają swój jadłospis na lżejszy i zdrowszy. Wpasuj się w ten trend, a zyskasz wierne grono klientów. Jak to zrobić? Postaw na sałatki!

Primerby Knorr to aromatyczne kompozycje przypraw zatopionych w olejach roślinnych z solą, które zatrzymują cenne olejki eteryczne, barwę oraz smak świeżych ziół i czosnku. Zachowują swoje właściwości przez długi czas i przez cały rok, w odróżnieniu do świeżych ziół i warzyw, które szybko więdną, tracą kolor i są dostępne sezonowo. Primerby mogą być składnikiem zarówno vinegrettów, dipów, jak i dressingów, z powodzeniem można je także mieszać z warzywami, sałatami, mięsem i owocami morza oraz dodawać w każdej fazie przygotowania.

Sosy sałatkowe Knorr to perfekcyjnie dobrana mieszanka ziół i przypraw, która podkreśli smak sałatek. Stanowią podstawę do przygotowania zimnych sosów na bazie oleju lub oliwy i dipów na bazie majonezu lub śmietany. Pozwalają uzyskać wyśmienity smak i stałą jakość potrawy za każdym razem. Można je także dodawać bezpośrednio do sałatki, bez użycia oleju i wody, uzyskując równie dobry efekt.

Warto dopracowywać i dopieszczać receptury swoich dań, korzystając ze wszystkich dostępnych składników.

tagi: Knorr , sałatki , wiosna ,