Pomidory z karmelem i lodami waniliowymi
Stopień trudności: średni
Składniki dla 4 osób:
Kcal na osobę: 362
2 garście małych pomidorów (mogą być koktajlowe)
1 laska wanilii KOTÁNYI
4 łyżki cukru
40 ml bacardi
¼ l soku jabłkowego
4 kulki lodów waniliowych
siekane pistacje do dekoracji
Pomidory umyć i osuszyć. Laskę wanilii przekroić wzdłuż i wyjąć miąższ. Cukier karmelizować na patelni, dodać bacardi, sok jabłkowy, wanilię z miąższem i całość zagotować do konsystencji syropu. Dodać pomidory, zagotować i odstawić. Pomidory wyłożyć na talerze, udekorować lodami i całość posypać pistacjami.
Foto: Kotányi Polonia Sp. z o.o.
tagi: Kotányi ,
W tym roku Browar Okocim świętuje 180-lecie istnienia. Z tej...
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Grupa wypracowała stabilne wyniki finansowe na poziomie 287,4...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...