Pasztet to danie z tradycjami. Na początku był zarezerwowany dla królewskich podniebień – jadali go już starożytni rzymscy władcy. Kilkanaście wieków później stał się wielkim przysmakiem francuskich królów, co przysporzyło mu międzynarodowej sławy. Dziś, tym wyśmienitym daniem zajadamy się wszyscy – pasztet gości na naszych stołach zwłaszcza podczas doniosłych rodzinnych uroczystości i świąt. Dlatego nie może go zabraknąć na wielkanocnym stole. Obok białego barszczu, jajek, drożdżowych bab i mazurków, pasztet jest jednym z najpopularniejszych wielkanocnych przysmaków. Doskonałą świąteczną propozycją jest Pasztet „Dary Puszczy” z żurawiną ZM Pekpol Ostrołęka.
Swój niepowtarzalny, wyrazisty smak Pasztet „Dary Puszczy” z żurawiną ZM Pekpol zawdzięcza niezwykle starannie dobieranym składnikom oraz oryginalnej staropolskiej recepturze. "Mięso i podroby, z których wyrabiany jest nasz pasztet, spełniają najwyższe normy jakości. Dokładamy wszelkich starań, żeby oferowane naszym klientom produkty trafiały w ich oczekiwania" – mówi Małgorzata Wódkiewicz z ZM Pekpol Ostrołęka.
Waga: 1,2 kg
Cena: ok. 13 -15 zł
tagi: Pekpol , Dar puszczy ,
Stokrotka ogłosiła dołączenie do zespołu nowej dyrektor...
Maspex Romania SRL, spółka należąca do Grupy Maspex...
Wygodne dostawy w ciągu maksymalnie 30 minut, bogaty wybór...
Na wysokich cłach stracą obie strony...
Na rynku pojawił się nowy rodzaj oszustwa...
Komisja szuka nowych źródeł dochodów...
Nowa rządowa strategia ma w tym pomóc...
Komentarz Prezesa Polskiej Izby Handlu...