Oto łatwy przepis na wyjątkowe, kolorowe i zdrowe danie z makaronem:
Muszla Duże z cukinią, pomidorami i serem
- 250 g makaronu Muszla Duża firmy Czanieckie Makarony
- 1 cukinia
- 10 pomidorków koktajlowych
- 10 dag sera typu greckiego
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki oliwy
- kilka gałązek rozmarynu
- pieprz
Makaron Muszle Duże ugotować na sposób al dente. Cukinię pokroić w podłużne plastry, pomidorki na połówki i podsmażyć na oliwie. Po chwili dodać posiekany czosnek i rozmaryn, podsmażać przez kilka minut. Do salaterki wsypać makaron, pomidorki i cukinię, a następnie ser pokrojony w kostkę. Doprawić do smaku pieprzem.
Makaron Muszla Duża Semolina 100% – Czanieckie Makarony
Masa netto: [g] 250
Cena detaliczna: [zł] ok. 3,50
Skład: semolina (kaszka z pszenicy durum), woda
Wartości odżywcze: [na 100 g] wartość energetyczna: 341 kcal; białko: 10,2 g; węglowodany: 76 g; tłuszcz: 1,3 g; błonnik: 2,8 g; sód: 1 mg; kwasy tłuszczowe nasycone: 0,14 g; cukry: 0,1 g
CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.
ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec
tel. +48 33 82 71 110
fax +48 33 82 71 122
Na zdjęciu: Muszle Duże z cukinią, pomidorami i serem,
Fot. Czanieckie Makarony
tagi: Czanieckie Makarony ,
Poselskie projekty nowelizacji ustawy o wychowaniu w...
We wrześniu codzienne zakupy podrożały średnio o 4,9% rdr...
Stokrotka ponownie znalazła się wśród liderów rankingu...
W 2024 r. polskie bezpośrednie inwestycje zagraniczne wzrosły...
Mennica Skarbowa prognozuje rekordową sprzedaż ponad 20 ton...
Najem zwrotny zyskuje popularność jako elastyczna i...
W I półroczu 2025 r. Indeks Dekarbonizacji Polskiej...
W tegorocznym raporcie EFL „Pod lupą” 69% właścicieli...