Nowości

Nowa Rama Calcium

Wtorek, 21 lutego 2012 Autor: Monika Dawiec,
Coraz więcej z nas ma już świadomość, że należy ograniczać spożycie tłuszczów zwierzęcych i zastępować je tłuszczami roślinnymi. Teraz dzięki nowej Ramie Calcium możesz zapewnić nie tylko właściwe proporcje tłuszczów w diecie, ale również dostarczyć porcję wapnia i zadbać o swoje kości i zęby.
Rama Calcium wytwarzana jest z olejów roślinnych (głównie słonecznikowego i rzepakowego), dzięki czemu jest naturalnym źródłem niezbędnych kwasów tłuszczowych i witaminy E. Nowa Rama jest wzbogacona w witaminę A oraz witaminy z grupy B (B1, B2, B6 i B12) a także wapń, któremu to zawdzięcza swoją nazwę. Łacińskie słowo „calcium” oznacza właśnie wapń. Rama Calcium to produkt wzbogacony także w witaminę D, która jest niezbędna do przyswajania wapnia.

„Wapń jest szczególnie ważny dla dzieci, ponieważ jest potrzebny do prawidłowego wzrostu i rozwoju kości. Ponadto wapń jest niezbędny do utrzymania prawidłowego stanu kości i zębów zarówno
u dzieci, jak i dorosłych” - mówi Iwonna Niegowska, Specjalista ds. Żywienia.

Rama Calcium zawiera 38% tłuszczu, dzięki czemu ma mniej kalorii niż inne produkty z rodziny Ramy. Dzienna porcja (20g) Ramy Calcium to 70 kcal. Mniejsza ilość tłuszczu to także mniej nasyconych kwasów tłuszczowych (2g w dziennej porcji nowej Ramy), które powinniśmy ograniczać w naszej diecie.

Mimo mniejszej ilości tłuszczu ogółem Rama Calcium zawiera takie same ilości niezbędnych kwasów tłuszczowych Omega 3 (w 20g to 30 % Wskazanego Dziennego Spożycia GDA) i Omega 6 (15 % GDA) jak Rama Classic.

Nowa Rama Calcium swój świeży smak zawdzięcza dodatkowi jogurtu.

tagi: Rama , Unilever ,