Nowości

Kostka rosołowa w roli marynaty do mięs

Wtorek, 21 lutego 2012 Autor: Monika Dawiec,
Kostka rosołowa stosowana jest zazwyczaj do zup czy sosów. Mistrz Kuchni Knorr proponuje jednak nowy sposób wykorzystania Rosołu z kury Knorr – jako marynaty do mięs. Wystarczy dodać odrobinę oliwy, ze składników utworzyć pastę, natrzeć nią mięso i usmażyć.
Kostka rosołowa to niezastąpiony składnik wielu dań. Jest prosta w użyciu, pozwala zaoszczędzić czas, a przy tym wspaniale wydobywa smak potraw. Głównie stosowana jako baza do przyrządzania zup, posiada dużo szersze zastosowanie. Bardzo popularna kostka rosołowa Rosół z kury Knorr to teraz także podstawa łatwej w przygotowaniu marynaty do mięs w formie pasty.

Marynata do mięs z kostki rosołowej
Mając kostkę rosołową teraz z łatwością stworzysz jeszcze więcej dań. Wystarczy połączyć Rosół z kury Knorr z odrobiną oliwy bądź oleju i wymieszać oba składniki, aby otrzymać oryginalną marynatę. Jest ona wspaniałym uzupełnieniem rozmaitych mięs - przyrządzone z nią będą smaczne, aromatyczne i pozostaną soczyste mimo smażenia. Takie zastosowanie kostki rosołowej - Rosołu z kury Knorr, poleca między innymi Mistrz Kuchni Knorr.

tagi: Knorr ,