Nowości

Kotlet z niespodzianką

Wtorek, 21 lutego 2012 Autor: Monika Dawiec,
rzygotowując codzienne posiłki lepiej nie popadać w rutynę. Nawet najsmaczniejsze danie traci na smaku, jeśli powiela się je zbyt często. Kotlety, które szczególnie często goszczą na polskich stołach nie należą do wyjątku. Sporządzone według standardowych receptur, chociaż tak uwielbiane, mogą szybko się znudzić. Szwajcar firmy Aves z chrupiącą panierką i rozpływającym się w ustach żółtym serem, przygotowany z najlepszej jakości mięsa drobiowego będzie zatem idealną alternatywą dla tradycyjnych schabowych i mielonych.

Kotlet Szwajcarski to w dużym skrócie kotlet w wersji bardziej eleganckiej aniżeli standardowy filet. Przypomina klasycznego Cordon Blue, z tym wyjątkiem że jest nadziewany jedynie serem, bez dodatku szynki. Najnowsza propozycja firmy Aves – to pyszne połączenie delikatnego mięsa drobiowego i żółtego sera, który pod wpływem temperatury topi się, a po rozkrojeniu mięsa wypływa z jego wnętrza. Co więcej, walorów estetycznych i smakowych dodaje panierka, która przypieczona kusi złocistą barwą, chrupiącą konsystencją oraz pobudzającym apetyt zapachem.

Aves – dobry wybór

Dostarczanie wyrobów spełniających indywidualne wymagania klientów jest podstawą polityki firmy Aves. Wprowadzając do oferty 440 g mrożony produkt drobiowy – Szwajcar, firma wzięła pod uwagę, iż najczęstszą formą spożywania mięsa przez Polaków są kotlety. Smaczne, syte i pachnące kojarzą się z ciepłem i rodzinną atmosferą.

Szwajcar firmy Aves z pewnością przypadnie do gustu wszystkim domownikom. Przyrządzony według sprawdzonych receptur i surowców pochodzących od kontrolowanych dostawców smakuje jak domowej roboty kotlet. To długoletnie doświadczenie w branży drobiarskiej, wykwalifikowana kadra i nowoczesny park maszynowy, pozwalają zapewnić odbiorcom firmy Aves produkty najwyższej jakości, zgodne z normami i standardami Unii Europejskiej, takie jak Szwajcar – kotlet panierowany z serem.

tagi: Aves ,