Chociaż ciecierzyca była powszechnie stosowana w kuchni staropolskiej, obecnie nie należy do najpopularniejszych roślin strączkowych jadanych przez Polaków. Jest to ogromne niedopatrzenie, ponieważ groch włoski jest smaczny, zdrowy, sycący i doskonale nadaje się do urozmaicenia diety.
Marka Primavika wszystkim dbającym o zdrowie, ciekawym nowych smaków i ceniącym innowacje w kuchni proponuje Cieciorkę w pomidorach – przepyszne danie, którego przygotowanie zajmuje dosłownie 5 minut, i w tyle samo znika z każdego talerza. Cieciorka zawiera mnóstwo białka, węglowodanów, fosforu, potasu, magnezu, żelaza, błonnika oraz większość witamin z grupy B, a podana z ryżem lub pieczywem stanowi wyśmienite, odżywcze danie – w sam raz na chłodne, zimowe dni. Cieciorka w pomidorach marki Primavika nie zawiera konserwantów, glutaminianu sodu, sztucznych barwników i aromatów. Jest przykładem żywności pełnowartościowej, zdrowej oraz – co równie ważne – bardzo smacznej.
Cieciorkę w pomidorach od Primaviki znaleźć można w tradycyjnych słoiczkach o pojemności 230 g i 440 g – w zależności od potrzeb i apetytu. Wystarczy tylko podgrzać, by przenieść się w krainę zapomnianych smaków.
Restauracje działające w sieci Sfinks Polska wypracowały w...
Anna Miernikiewicz objęła stanowisko Prezes Zarządu VIVE...
Rolnictwo może odegrać znaczącą rolę w niwelowaniu...
Impulsem dla szarej strefy są krajowe podwyżki akcyzy i...
Rada Ministrów przyjęła projekt nowelizacji ustawy o...
Nabór wniosków ruszy w sierpniu...
Kredyty udzielane firmom oraz ratalne mają się gorzej...