Czytelnia

Pstrąg z piekarnika z warzywami

Wtorek, 14 lutego 2012 Autor: Maja Święcka,
Polecamy ciekawy przepis na pysznego pstrąga z piekarnika z warzywami.

Składniki:

Pstrąg
Pomidory koktajlowe
Słoik szparagów
oliwki
Oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
Sól
Pieprz

Sposób przygotowania:

Pstrąga wypatroszonego opłukać I osuszyć ręcznikiem. Natrzeć oliwą z oliwek połączoną z solą I pieprzem. Na dno żaroodpornego wlać odrobinę oliwy z oliwek extra vergine, ułożyć rybę. Dookoła położyć pomidorki koktajlowe pobawione szypułek oraz szparagi (mogą to być szparagi ze słoika) i oliwki. Całość piec w piekarniku ok 45 min.

Dzięki oliwie z oliwek extra vergine Olitalia danie ma lekko egzotyczny i wyrazisty smak.

tagi: Index Food , Olitalia ,