Nowości

Gomar Pińczów wprowadza na rynek prawdziwie pomidorowe ketchupy

Piątek, 27 stycznia 2012 Autor: Monika Dawiec,
Producent przetworów owocowo-warzywnych - firma Gomar Pińczów poszerza swoją ofertę o dwa nowe produkty na bazie pomidorów z dodatkiem warzyw: ketchup łagodny oraz pikantny. Działania te są elementem prowadzonej przez firmę ekspansji produktowej na rynek ogólnopolski.

Przetwórstwo Owoców i Warzyw GOMAR Pińczów działa na rynku lokalnym od ponad 25 lat. W ostatnim kwartale 2011 roku firma rozpoczęła proces dynamicznych zmian wizerunkowych, których efektem jest rozszerzenie sieci dystrybucyjnej na nowe regiony: województwo zachodniopomorskie, pomorskie i wielkopolskie. Dodatkowo producent stopniowo poszerza ofertę produktową.

Nowe ketchupy z Pińczowa to produkty w szklanych słoikach o pojemności  320 g, bez środków konserwujących, pasteryzowane, otrzymane ze świeżych, dojrzałych w słońcu pomidorów. Do produkcji jednego słoiczka ketchupu 320g wykorzystuje się 640g pomidorów, dzięki temu ketchupy są naprawdę wyjątkowo pomidorowe.

„Zastosowanie tradycyjnych, sprawdzonych przez lata receptur sprawia, że nasze warzywne przetwory przypominają te domowe, ale jednocześnie dzięki wykorzystaniu nowoczesnych technologii dajemy gwarancję, że otrzymany produkt jest wysokiej jakości. Nasze ketchupy to produkt naturalny, bez dodatku środków konserwujących, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniach hermetycznie zamkniętych” – podsumowuje Prezes Przetwórstwa Owoców i Warzyw GOMAR Pińczów Michał Górniak.


 

tagi: Gomar Pińczów ,