Nowości

Nowość! Cynamon cały od Kotányi

Czwartek, 26 stycznia 2012 Autor: Maja Święcka,
Cynamon cały to wysuszona kora drzewa cynamonowego, uprawianego w Południowo - Wschodniej Azji. Niegdyś był nie tylko przyprawą, ale również talizmanem, chroniącym od chorób, jak również środkiem wspierającym leczenie m.in. schorzeń żołądkowych.

Ze względu na swój charakterystyczny aromat i słodko-pikantny smak stał się jedną z najbardziej pożądanych przypraw na świecie.

Naturalny, świeży cynamon w laskach

Od tamtych czasów niewiele się zmieniło, nadal bardzo często korzystamy z cynamonu w kuchni. Słodkawo – korzenny smak cynamonu pasuje do wielu potraw. Jest niezbędny do przyrządzenia kompotów, kremów, twarogów, ciast, a także win grzanych i kawy. Laska cynamonowa uwalnia intensywniejszy aromat i słodko – pikantny smak. Cynamon cały Kotányi ma również specjalne opakowanie zachowujące aromat przyprawy na długi czas po otwarciu.

tagi: Kotányi ,