Nowości

Chrrrrrrruuup… Crunchy Wedges od McCain

Środa, 25 stycznia 2012 Autor: Maja Święcka,
Brytyjscy naukowcy potwierdzili, że chrupanie generuje trwające milisekundy ultradźwięki o niezwykle wysokiej częstotliwości, podobne do tych, jakie nietoperze, wieloryby czy delfiny wykorzystują przy echolokacji. Pomimo, że ich nie słyszymy, to m.in. one decydują o tym, jak bardzo smakuje nam chrupiące jedzenie. Trzaski, łamanie, pękanie… i mnóstwo przyjemności.

Właśnie dlatego warto spróbować nowych Crunchy Wedges od McCain. Ekstremalnie chrupiące cząstki ziemniaka od McCain to smakołyk, który może stać się nowym bohaterem zarówno rodzinnego obiadu, jak i imprez z przyjaciółmi. Chrupią wspaniale, smakują jeszcze lepiej!
 
Badania potwierdzają, że dźwięki, jakie towarzyszą jedzeniu są równie istotne jak jego smak, wygląd i zapach i w takim samym stopniu decydują o tym, czy coś nam smakuje.  Chrupanie generuje dźwięki o bardzo wysokiej częstotliwości, których na szczęście nie słyszymy. Mają one tak wielką energię, że gdybyśmy je słyszeli, mogłyby być dla nas niebezpieczne – wartość decybeli jest wysoka
i znacznie przekracza tolerancję ludzkiego ucha. Na szczęście doskonale potrafi je rozpoznać buzia, która jest doskonałym narzędziem do „wykrywania” i „analizowania” informacji płynących z ultradźwięków. Rachunek jest niezwykle prosty: im więcej dźwięków o wysokiej częstotliwości, tym bardziej chrupiące jedzenie.

Nowy produkt od McCain: karbowane cząstki ziemniaka Crunchy Wedges, są wyjątkowo kruche i chrupiące, dzięki czemu jedzenie ich jest jeszcze większą przyjemnością. Wkładasz je do buzi i… czujesz wielkie „chrup”! Trzaski, łamanie, pękanie kruchej skórki i zaraz potem doskonały ziemniaczany smak. Tajemnica chrupkości ziemniaków Crunchy Wedges tkwi w ich karbowanym kształcie. Dzięki karbowaniu cząstki ziemniaków zyskują dodatkowe krawędzie, a to one po upieczeniu są najbardziej chrupiące. Crunchy Wedges będą wspaniale smakować podane z pysznym mięsem i sałatą na rodzinnym obiedzie. Chrupiące cząstki ziemniaków od McCain to również mnóstwo zabawy. Konkurs dla całej rodziny: „Chrupnij głośniej ode mnie” w czasie obiadu – czemu nie? Crunchy Wedges od McCain można też jeść bez użycia sztućców, po prostu maczając w ulubionych dipach, jako tzw. „finger food”, dzięki czemu doskonale sprawdzą się na imprezach.

McCain to podwójny wymiar chrupania i podwójna przyjemność, ponieważ chrupiąca skórka przykrywa wyjątkowo grube, puszyte i intensywnie ziemniaczane wnętrze. Ektremalnie chrupiący smakołyk, Crunchy Wedges od McCain, zgodnie z filozofią wyznawaną przez producenta: "It’s All Good”, to naturalny produkt zrobiony wyłącznie z wyselekcjonowanych odmian ziemniaka i oleju słonecznikowego, bez sztucznych dodatków i konserwantów.

Rekomendowana cena produktu: McCain Crunchy Wedges 750 g, 7,5 zł

tagi: McCain ,