Nowości

Koszerny cydr z fabryki pod Łodzią

Wtorek, 10 stycznia 2012
PLUS H2O Drinki wprowadza na rynek nowy produkt z półki premium – Andrew’s Premium Cider. Ma unikalny smak cydru, uzyskanego dzięki doskonale dobranej kompozycji słodko-kwaskowatych jabłek. Ten niskoprocentowy napój alkoholowy ma już grono wielbicieli na całym świecie, popularność zdobywa także w Polsce.

Andrew’s Cider wytwarzany jest według starej, niezmienionej tradycji na bazie moszczu jabłkowego, po fermentacji którego powstaje 5% napój alkoholowy. Do wyrobu cydru stosowane są starannie wyselekcjonowane, tradycyjne odmiany tzw. cydrowych jabłek. Ich odpowiednio dobrane proporcje w zależności od zawartości kwasu jabłkowego i słodyczy pozwalają uzyskać doskonały smak i aromat. Produkt posiada certyfikat koszerności przyznany przez Koshruth Department Badatz „Chung Chasam Sofer” Bnei Brak, Israel.

Cydr jest doskonale znany na Wyspach Brytyjskich, ich mieszkańcy zachwalają napoje  o tym niepowtarzalnym smaku i częstują nim zagranicznych gości. Napój cydrowy już na stałe wpisał się w ich tradycje kulinarne. Prawdziwym ambasadorem tego napoju jest Książę William, który uważa cydr za swój ulubiony trunek. Także nasi zachodni sąsiedzi słyną z produkcji cydrowych napitków zwanych apfelwein, które wytwarzane są w wielu regionach Niemiec.

W Polsce konsumenci dopiero zaczynają rozsmakowywać się w tym jabłkowym napoju a grono jego wielbicieli staje się już bardzo pokaźne. Producent, chcąc przybliżyć ten niepowtarzalny smak, wprowadza na rynek Andrew’s Premium Cider – naturalny napój jabłkowy o niskiej zawartości alkoholu.

 

tagi: PLUS H2O Drinki ,