Nowości

Pieczywo Wysoki Błonnik – zorientuj się na zdrowie

Poniedziałek, 09 stycznia 2012 Autor: Monika Dawiec,
Coraz częściej konsumenci, którzy chcą być w pełni świadomi swojej diety, starają się wybierać zdrowsze wersje „codziennych” produktów. Odpowiedzią na taką potrzebę jest nowa propozycja od Good Food - lekkie pieczywo Wysoki Błonnik.
Rosnące oczekiwania stawiane produktom przez kupujących, zainspirowały Good Food do stworzenia linii Wysoki Błonnik. Nowa pozycja w ofercie tej firmy nie tylko jest cennym składnikiem zbilansowanej diety, ale przede wszystkim ułatwia realizowanie zdrowych nawyków żywieniowych. Mając świadomość, że najbardziej powszechnym elementem menu na każdy dzień jest chleb, warto wymienić białe pieczywo na te lekkie i wysokobłonnikowe.

Pieczywo Wysoki Błonnik zostało wzbogacone w krojone ziarna zbóż owsa, żyta i jęczmienia, dzięki czemu ma zdecydowanie wyższą niż standardowo zawartość błonnika pokarmowego. Połączono w ten sposób fachowe, dietetyczne zasady z dobrym smakiem.
 
Dzięki błonnikowi lekka, chrupka kromka na dłużej zaspokoi głód. Ponadto pieczywo Wysoki Błonnik zawiera inulinę, która obniża poziom cukru we krwi i wspomaga odchudzanie. W nowym produkcie Good Food prócz wielu ziaren pojawił się wiesiołek, wspomagający walkę z nadciśnieniem tętniczym i wysokim poziomem cholesterolu.

Biorąc pod uwagę fakt, że jedna kromka białego chleba to 108 kcal, a kromka pieczywa Wysoki Błonnik to 23 kcal zyski z zamiany tradycyjnego na nowe wydają się oczywiste. Jest to nie tylko dobry sposób na niskokaloryczną kanapkę, ale również wartościową, szybką przekąskę poza domem. Dlatego polubią je osoby aktywne, dbające o wartościową dietę i zgrabną sylwetkę.

tagi: Good Food ,