To przyjemnie rozgrzewająca i zarazem sycąca propozycja na zimowe kolacje lub jako przystawka do obiadów. Pomidory, ogórek i mieszanka sałat nadają sałatce lekkości, a także sprawiają, że wygląda ona pięknie wizualnie. Nasza propozycja zachwyci nawet najbardziej wymagających gości.
Zachęcamy do wypróbowania przepisu!
SAŁATKA Z PIECZONYM OSCYPKIEM W OTULINIE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH
Danie dla 4 osób
Składniki: 4 rodzaje sałat, 2 pomidory, 1 ogórek, 2 małe słoiczki oliwek zielonych i czarnych, oscypek (nie wędzony), płatki kukurydziane, 1 jajo
Sos: 5 łyżek oliwy z oliwek, 1 łyżka octu winnego, sól i pieprz, 1 łyżeczka miodu, koperek, bazylia
Wykonanie: Sałatę myjemy osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Kroimy ogórka i pomidora. Koperek, bazylię siekamy, wsypujemy do miseczki, dodajemy do nich oliwę z oliwek, ocet, sól, pieprz oraz miód. Mieszamy do uzyskania jednolitej emulsji. Oscypka panierujemy w jajku następnie w płatkach i smażymy w głębokim tłuszczu. Sałaty mieszamy, układamy na talerzu z pomidorem, ogórkiem i posypujemy oliwkami. Całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem. W centralnym miejscu układamy pieczonego oscypka.
Należąca do koncernu FoodWell marka Bakalland dołączyła do...
Żabka Polska, jako pierwsza sieć handlowa w Polsce zdobyła...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...